Cum sa inchizi un blog de hater

Partea mai puţin frumoasă a internetului este că, pe lângă prieteni şi parteneri de conversaţie, după o vreme, ajungi să îţi faci şi hateri. Treaba asta se întâmplă în special în momentul în care începi să fii cât de cât cunoscut pe internet(trafic mult pe blog, followers mulţi pe Twitter, prieteni pe Facebook).

Să definim cuvântul hater:

A person that simply cannot be happy for another person’s success. So rather than be happy they make a point of exposing a flaw in that person. Hating, the result of being a hater, is not exactly jealousy. The hater doesnt really want to be the person he or she hates, rather the hater wants to knock somelse down a notch.

Aşa cum defineşte urbandictionary.com, a fi hater intră în job description-ul de român.

Pornesc de la ipoteza că ai un hater care te-a înjurat/defăimat/atacat/ameninţat sau a publicat informaţii false despre tine/în numele tău. Asta e situaţia cea mai frecventă. De cele mai multe ori, atacatorii folosesc bloguri găzduite free, că doar n-o să cumpere domeniu special pentru asta(există metode şi dacă se întâmplă asta).

Ce ai de făcut?

Pe WordPress.com

WordPress poate să dea jos un blog doar dacă aduci dovezi puternice şi consistente că omul respectiv le-a încălcat flagrant Terms of Service şi te-a atacat în mod repetat. E destul de simplu să raportezi un abuz la ei: trimiţi un email la support@wordpress.com

Pe Blogspot.com

Aceeaşi situaţie ca pe WordPress, însă aici ai nevoie şi de un ordin judecătoresc, cu care să îi convingi că blogul pe care îl vrei scos. Se ataşează plângerii către Google.

Blogger may remove content or place a content warning page before viewing content deemed offensive, harmful, or dangerous, such as:

Hate against a protected group, Adult or pornographic images, Promotion of dangerous and illegal activity, Content facilitating phishing or account hijacking, Impersonated user identity

Totuşi, dacă trebuie să raportezi ceva, trebuie să citeşti cu atenţie Terms of Service şi apoi să scrii aici plângerea.

Pe hosting independent

Pasul 1 – afli cine îl găzduieşte pe infractor(testat, merge perfect)
Pasul 2 – contactezi găzduitorul
Pasul 3 – i se dezactivează contul de găzduire infractorului

E simplu, nu? 🙂 Dacă ţi s-a părut util articolul, dă-l mai departe. Cine ştie cui îi va prinde bine…

10 thoughts on “Cum sa inchizi un blog de hater”

  1. Mie imi plac si hatersi, pana la urma iti fac reclama, si daca esti indeajuns de inteligent ca sa sti cum sa ii controlezi, pot face treaba foarte buna pentru tine.

  2. Oh, tu ai prea mult timp liber, mult prea mult. Gândește doar așa : dacă nu ai nici un hater și absolut toată lumea te aprobă/apreciază undeva faci ceva greșit. Ori ești absolut banal și neinteresant, alege tu pe care îți place mai mult 😛

  3. şi amuzamentul?

    totuşi, de ce atâta bătaie de cap? serios că nu merită 🙂 e mai util să mergi pe principiul câinii latră, ursul merge.

  4. Pingback: Cum sa inchizi un blog de hater - Ziarul toateBlogurile.ro
  5. @haotik clar, de acord ca e mai misto sa ii controlezi. Dar ce te faci cand omul e asa de fanatic incat iti vrea raul cu orice pret?

  6. @Eugen eu vorbesc aici de haterii periculosi, nu de trolli. e o diferenta intre ei.

    cu asta i-am raspuns si lui Dorian, nu, nu e cenzura, e condamnare pentru fals/uz de fals sau calomnie

  7. @afaith cand ursul se impiedica, atunci trebuie sa striveasca un caine. De cele mai multe ori, intradevar, merge

  8. Cum sa nu tzio iei de la hater cand folosesti stereotipuri dastea: “Aşa cum defineşte urbandictionary.com, a fi hater intră în job description-ul de român.” :)))0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *