Ce faci dacă cineva îți fură identitatea pe Facebook?

Astăzi, prin coincidență, am primit din două părți câte o poveste despre cineva căreia îi fusese furată/copiată identitatea pe Facebook.

Prima variantă

E o treabă destul de nașpa să vezi cum cineva îți fură poza și o publică drept profile picture pe profilul ei(sau lui). În plus, e și mai nasol să vezi că persoana respectivă nu răspunde la somațiile pe care le faci pe Facebook – îi trimiți mesaje, scrii pe Wall.

Singurul lucru pe care poți să îl faci e să îi dai Report Person (în partea de stânga-jos a profilului) și să alegi opțiunea Impersonating someone I know . Apoi, roagă cât mai mulți prieteni să facă același lucru și poate Facebook suspendă profilul persoanei respective.

Exemplu:

Noi ne-am mobilizat și i-am dat report profilului din dreapta stânga(merci Cris). Rămâne să vedem cât durează până când o să dispară de pe Facebook.

A doua variantă

Mamei mele i-a fost furat contul de Facebook si în acest moment sub identitatea ei pe facebook există o altă persoană. Acea persoană poate vorbi cu toți prietenii mamei – în numele ei, acea persoană poate juca diverse jocuri în contul mamei mele și așa mai departe, poate posta linkuri de phishing în numele ei pentru a fura și alte conturi.

(tot articolul de aici)

Motivul pentru care contul mamei i-a fost furat este un joc de Facebook, la care mama devenise foarte bună – avea foarte multe puncte. Persoana care i-a furat contul a folosit ocazia asta să îi distrugă, în primul rând jocul.

Cum i-a furat contul?

Cel mai probabil a intrat în posesia parolei printr-un link de phishing(în care cerea datele de logare pe Facebook) și apoi i-a schimbat emailurile și parola de la setările contului. Uite așa simplu i-a furat cineva femeii contul.

Ce poți să faci în cazul ăsta?

Răspunsul e același ca în primul caz – report(atât tu, cât și prietenii tăi, cât și mama cu cont nou pe Facebook). Apoi, pe viitor, ca să te protejezi, poți să nu mai dai click pe linkuri dubioase primite pe email sau pe Facebook Chat. Poți să te trezești chiar și cu cardul descărcat de bani, dacă folosești Facebook Ads.

Nu în ultimul rând, pune o parolă puternică la contul de Facebook. Nu se știe niciodată când ar putea fi spart.

80 thoughts on “Ce faci dacă cineva îți fură identitatea pe Facebook?”

  1. Salut ! Te rog sa ma ajuti intro problema. Fetitei mele cineva ia schimbat parola de la facebook si acum se foloseste de faccebookul ei folosind pozele ei si identitatea ei. Ce pot face pentru a inchide acest cont.

  2. Cineva a facut cont faccebok si a atasat fotografia mea la profil cu numele lui ce pot face ca sa sterg aceasta fotografie?

  3. Am avut un cont de Facebock si un fost prieten la spart inpreuna cu adresa de maill si acum nu mai pot sa intru pe ele si vreau sa le sterg

  4. Cineva a creeat un cont cu numele meu in care incearca sa ma faca de ras,cu poze indecente, se poate va rog un report? Mi-ar fi de mare ajutor. Numele contului este Lavinia Mihaela.

  5. Am o problemaaaa…
    Fostul meu prieten mi a spart contul de facebook, a schimbat parola, adresa de mail si a pus un cod de acces pe tlf lui
    Mai am vreo sansa sa recuperez acel cont?
    Multumesc anticipat

  6. Buna ziua cineva mi-a spart contu de facebook si as vrea sa recuperez fiindcă eu jucam un joc pe el care de numește monster legends si nu as vrea sa il pierd,mai mult eu am pus niste bani în contul acela care trebuia să trimit la o rudă apropiata. Va rog ajurarima cât mai repede!!!!

  7. Salut Alex, ai încercat să resetezi parola prin emailul sau telefonul asociate contului tău?

  8. Domnule Titus Caapilnean cum pot lua legatura cu d-voastra in particular.Am o problema foarte grava legata de facebook,poate ma puteti ajuta.
    Cu stima,
    Stelica Dragomir.

  9. buna titusam o mare problema cineva a creat o pagina de facebook cu numele meu intreg si pozele melepot dovedi cu buletinul este vorba de tudor dana gabriela cum fac sa se inchida acea pagina care nu mi apartine???? va rog mult sa ma ajutati

  10. astept raspuns cat mai urgent posibil pt ca acea persoana face postari in numele meu

  11. Ma suna prieteni de pe facebook ca le apar postari trimise de mine dar pe pagina mea nu apar. Ce e de facut???

  12. Salut!! Cineva a creat un cont de faceput si imi foloseste identitatea numele poze etc vorbeste foarte urat la adresa mea si vrea sa ma denigreze … imi spuneti va rog cum pot face sa fie sters acel cont ??? va rog mult … cineva sa ma ajuteeeee…

  13. buna titus am mare nevoie de ajutorul dv urgent o persana p facebook posteaza imaginile sotiei mele si scrie texturi jignitoare +ne ameninta nu stim ce sa facem

  14. Cineva si a facut cont facebook cu numele meu si poza mea,dar nu pot sa intru pe contul acela…cred ca ma blocat sa nu vad…ce pot face??

  15. Buna cineva ia schimbat parola surori mele si se foloseste de pb el, ma poate ajuta cineva cu un ajutor sa il blochez definitiv ce am de facut?

  16. Bună seara…cer ajutor persoanelor care mă pot ajuta…niște femei prostituate mi au furat toate pozele mele de pe un site.( hi 5) nu exista pe atunci facebook..și mi au luat pana si id ul și se afișează ca fiind ele pt a ademeni bărbații. ..ce trebuie sa fac?

  17. Bună seara…cer ajutor persoanelor care mă pot ajuta…niște femei prostituate mi au furat toate pozele mele de pe un site.( hi 5) nu exista pe atunci facebook..și mi au luat pana si id ul și se afișează ca fiind ele pt a ademeni bărbații. ..ce trebuie sa fac? MENȚIONEZ CA POZELE MELE SUNT EXPUSE PE SITE URI PT SEX

  18. Buna seara. Imi cer mii de scuze m.i s.a furat pagina de facebook si mi.a schbat datele de conectare. Nu mai pot sa intru.. gasesc contil si cand dau ininapare alta adresa de mail.. si nu o pot schimba. Daca dau ca nu am acces la ea ini zice ca nu ma poate ajuta..spune.timi ce sa fac e ff grav

  19. Va rog mult sa-mi spuneti si mie daca este legal ca cineva sa-ti ia pozele de pe facebook si sa se foloseasca de ele.Va rog mult sa-mi raspundeti si mie.

  20. Buna seara !Mi-a fost spart contul de Fb ,mi-au schimbat numele,poza de profil si l-au si inchis,doar il deschid ocazional pentru a trimite mesaje la persoanele din lista .ce pot face ?

  21. Buna seara! Va rog sa ma ajutati. Acum un an am avut cont pe facebook, l-am inchis.Dar cineva a reusit sa imi fure identitatea si fotografiile, si dupa inchidere a aparut un cont pe facebook cu numele meu dar nu l-am putut accesa .Am incercat sa-l accesez cu un alt cont. Dar il mentine inchis si il deschide doar cand vrea sa arate ce posteaza in numele meu. Probabil are in lista fostii mei prieteni, nu sunt sigur. Cum pot sa aflu. Mi-am pus numele pe google si imi apare in conturi care nu le pot accesa sa le vizualizez. Va rog spuneti-mi ce pot sa fac. Multumesc!

  22. Salut am si eu o intrebare ce pot face daca cineva imi scrie pe profilul meu de facebook pot raporta la politie se poate sa vada ip si ora si locul? Multumesc de raspuns

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *