Cum mi-am amintit de Vamaiotul pokerist

Un concurs bun de articole e unul care te pune să îți amintești de lucruri mișto pe care le-ai observat, dar pe care ai uitat să le notezi sau despre care n-ai ajuns atunci să scrii.

Vara asta am umblat cam în fiecare weekend la mare. Am avut timp să observ cam toate speciile posibile și imposibile de vamaiot sau pseudovamaiot, de la ăia care cerșesc și cântă pe margini, la noile specii de cocalari care se plimbă cu decapotabila și maneaua la maxim prin stațiune, până la mangalioții bătăuși de lîngă Stuf.

Însă, specia care mi-a atras cel mai mult atenția este cea de vamaiot care joacă poker online.

(pauză de respirație)

Da, există oameni care vin în Vama Veche să stea la laptop și să joace poker online. Pe bani serioși. Mi-am dat seama de asta când am stat cazat la una din vilele cu Wireless din Vamă.

Oamenii se postaseră sus, în foișor, cu un prelungitor, ca să aibă toți curent. Foloseau momentul mort al zilei, când lumea obișnuită doarme sau se îneacă în bere, la umbră – între 12 și 16. I-am ochit când mă duceam să mă culc, tot în foișor, pentru că era mai răcoare.

Jocătorii de poker erau destul de bine organizați – chestie care mi-a dat de bănuit că ar fi un fel de școală cu instructor, instalată ad-hoc, acolo, la vila la care stăteam. Din câte am înțeles de la proprietar, ei sunt clienți fideli pentru că e liniște, este net și se pot juca în voie, toată ziua, poker.

Ei, asta mi-a dat de gîndit și zic că românii joacă din ce în ce mai mult poker online. Dacă salariile sunt mici, găsesc ei metode de completare a venitului.

Acuma întrebarea e: sunt eu singurul care i-a văzut pe jucătorii de poker în vamă?

Hai să ne amintim puțin, că am nevoie de comentarii la articolul ăsta 🙂

131 thoughts on “Cum mi-am amintit de Vamaiotul pokerist”

  1. Pingback: Cum mi-am amintit de Vamaiotul pokerist - Ziarul toateBlogurile.ro
  2. mdea, am stati si eu acolo, am vazut cum pierdeau si castigau 🙂 si un tip chiar a fost binevoitor sa imi arate ce faceau 🙂

    tipii stateau de la inceputu verii pana la sfarsit acolo. (undeva la 2 luni si ceva aproape de 3)

  3. Ia zi-mi mai multe. Ce ți-a arătat tipul ăla? Strategii, jocuri, site-uri? Sau numa așa, că joacă niște poker?

  4. Nu numai in Vama man, si prin alte parti ale litoralului; si pe la munte.Boala grea.
    Unii au anumite ora la care intra, scheme, aliante etc.

  5. Poker-ul “virtual” nu se compara cel “pe bune”, jucat pe masa verde, cu oponenti tangibili in fata.

  6. Cu sticlele și fumul în față, cu banii pe masă – altă viață și senzație. Online e mai puțin riscant(cel puțin așa pare).

    Asta până îți golești primul card.

  7. Pingback: Tweets that mention Titus Blog » Cum mi-am amintit de Vamaiotul pokerist -- Topsy.com
  8. de ce crezi ca Romania ii plina de masini de lux si alte fenomene care stau toata ziua pe Dorobanti? … sper ca zic bine… nu ca as fi stat sau fost vreodata pe acolo 😛

    noul trend de a castiga bani chiar si in timpul liber :))

  9. Am si eu 2-3 prieteni care se joaca poker online. Initial jucau cu play money, dar incet, incet au inceput sa intre cu bani reali.
    Unul dintre ei a ajuns chiar dependent. Tot ce facea dupa ce venea de la munca era sa se joace poker. Cand nu era in fata calculatorului, tot ce povestea erau maini si strategii de joc.
    Dupa care a inceput sa mearga la cazino si sa joace pe mize din ce in ce mai mari, nopti pierdute, s-a instrainat de prieteni.
    Odata ce te prinde, cu greu te mai lasi, ajungi te joci si in vacanta si noaptea, si de pe mobil si singur in sinea ta..

  10. sa fiu sincera, n`am jucat prea mult ..dupa cum am zis si pe blog, dar e fain jocul. si imi place atat face2face cat si online.
    partea cu banii ..mai greu. nu joc niciodata pe bani,mai ales ca nu stapanesc jocul..

  11. @pisi e greu să te lași dacă te apuci de joc pe bani. Ajungi prin cazinouri, cum zicea și Ioana, mai sus

  12. Se pot scoate bani chiar frumosi din poker, e o stiinta…
    Cunosc si eu un jucator semi-profesionist care traieste din asta…★

  13. Pfoai,n-ai idee cati oameni cunosc care joaca poker in mod constant. In Vama sincera sa fiu n-am vazut, insa am un prieten care face seri cu prietenii de poker online …mai tare mi se parea totusi ala “pe bune”.:)

  14. Ce bine c-am stat la cort si nu i-am vazut pe acesti indivizi jucand poker online. Pe mine in fiecare an ma surprinde numarul mare de turisti din Vama. Ma tot intreb de ce atatea fitze acolo? Si de unde atatia oameni? De ce?

  15. E din ce in ce mai cool sa mergi in vama si dupa aia sa vii acasa si sa te dai mare ca ai fost si tu acolo, mai ales cand povestesti ce party ai tras la stuf sau in expirat.

    Btw, si eu eram tot la cort, doar ca la oameni in curte

  16. Am vazut astfel de persoane dar nu in vama ci in alte orase. Jucam toti poker normal si el iesise din joc si a trecut pe PokerStars cu laptopul in fata. :))

  17. Bai, eu nu i-am vazut niciodata pe jucatorii astia vamaioti. Dar eu nu prea am mai trecut prin Vama 😛

    In schimb, stiu ca jucatorii profesionisti de poker merg in turneuri impreuna, sa cazeaza in aceleasi locuri, traiesc intr-un cerc restrans.

  18. Cred ca jucatori din astia profi sau semi profi am dat si eu vara asta. Poate erau in poker camp 🙂

  19. Nu cred ca a ajuns vama in asa fel incat oamenii sa vina cu laptopurile la mare. Trist foarte trist

  20. Deci eu nu joc poker. never have, never would..Si m-a amuzat sa gasesc acum cateva zile intr-un anticariat un fel de set de jocat poker pe dezbracate.

    parea fun, intr-un fel. Dar poker online, sincer – cine are timp de prostii din astea?

    As putea sa inteleg sah, bookworm, pana si rpg-uri, cum practicam deunazi, dar carti io joc doar pe ipod, in lipsa grava de lectura.

    hm…si acum realizez ca nu cred ca o sa mai gasesc setul in anticariat.

  21. Poker-ul asta a ajuns sa distraga tot mai multi romani de la scopul lor principal, si anume MUNCA. 🙂 Toti asteptam pestele cel mare la masa de poker! Unii in vama altii la munte…

  22. @poli apai poker pe dezbracate nu suna asa de rau :)) pacat ca nu l-ai luat, ar fi fost de incercat

  23. Stii partea buna? M-am intalnit cu indivizii care jucau poker la mare acolo unde stateam noi la coada la saorma! Se uita la mine dubios, parca ma cunostea, si atunci i-am zis: “Da, eu sunt”, si atunci si-a adus aminte ca m-a observat in timp ce juca poker de zor acolo :))

  24. am si eu un prieten de-asta care joaca poker la mare. a fost anul asta de ori in bulgaria si a fost si in vama. dar nu-mi dau seama daca o fi si al meu printre cei mentionati de tine.
    poze n-ai?

  25. @Mihnea is si ei oameni, totusi. Era ala care ne-a dat la o parte cand incercam sa ne intidem in foisor pe beton?

  26. @mihai anul viitor le fac si poze. Acum n-am avut inspiratia necesara si nu mi-a prea pasat de ei

  27. Mi-e mi-a placut pokerul de cand am invatat sa ma joc cu prietenii lui frati-miu, in clasa a 9-a. Dar totul a ramas doar o joaca. O singura data am jucat pe bani si mi-am pierdut juma de bursa. Asa ca m-am potolit.

  28. Noi ne strangem cam la 2 saptamani si jucam Hold’em pe mize mai mari, de la 100 Ron intrarea. Daca e cineva pe aici interesat, il asteptam 😀

  29. Bai fratilor lasati-va de prostii. Eu am ajuns cu datorii mari din cauza jocurilor de noroc, nu-i de gluma. Mai bine bei o bere de banii aia.. sau cinci :)).
    Hai, v-am salutat.

  30. Pokerul meu de dezbracare nu era pe net..deci ar fi un pericol pentru toti oamenii cu identitate virtuala mai dezvoltata decat viata sociala.

    we’d never want that, would we?!
    HAHA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *