Cum mi-am amintit de Vamaiotul pokerist

Un concurs bun de articole e unul care te pune să îți amintești de lucruri mișto pe care le-ai observat, dar pe care ai uitat să le notezi sau despre care n-ai ajuns atunci să scrii.

Vara asta am umblat cam în fiecare weekend la mare. Am avut timp să observ cam toate speciile posibile și imposibile de vamaiot sau pseudovamaiot, de la ăia care cerșesc și cântă pe margini, la noile specii de cocalari care se plimbă cu decapotabila și maneaua la maxim prin stațiune, până la mangalioții bătăuși de lîngă Stuf.

Însă, specia care mi-a atras cel mai mult atenția este cea de vamaiot care joacă poker online.

(pauză de respirație)

Da, există oameni care vin în Vama Veche să stea la laptop și să joace poker online. Pe bani serioși. Mi-am dat seama de asta când am stat cazat la una din vilele cu Wireless din Vamă.

Oamenii se postaseră sus, în foișor, cu un prelungitor, ca să aibă toți curent. Foloseau momentul mort al zilei, când lumea obișnuită doarme sau se îneacă în bere, la umbră – între 12 și 16. I-am ochit când mă duceam să mă culc, tot în foișor, pentru că era mai răcoare.

Jocătorii de poker erau destul de bine organizați – chestie care mi-a dat de bănuit că ar fi un fel de școală cu instructor, instalată ad-hoc, acolo, la vila la care stăteam. Din câte am înțeles de la proprietar, ei sunt clienți fideli pentru că e liniște, este net și se pot juca în voie, toată ziua, poker.

Ei, asta mi-a dat de gîndit și zic că românii joacă din ce în ce mai mult poker online. Dacă salariile sunt mici, găsesc ei metode de completare a venitului.

Acuma întrebarea e: sunt eu singurul care i-a văzut pe jucătorii de poker în vamă?

Hai să ne amintim puțin, că am nevoie de comentarii la articolul ăsta 🙂

131 thoughts on “Cum mi-am amintit de Vamaiotul pokerist”

  1. Bai, dar eu chiar cunosti tipi (subliniez tipi!) care fac banuti de buzunar buni din asta.

    Daca as afla ca se face mai mult decat fac eu lucrand de acasa..who knows! maybe…someday..

  2. Pokerul e o industrie deja, si sunt cativa care traiesc exclusiv din asta…vezi stirileprotv.ro/ romania te iubesc/ pokerul la romani…dar sa nu uitam cat de des il practicam si noi, mai mult fizic decat online, fiindca trebuie sa vad expresia fetei camuflata ca sa pot sa iau banii…

  3. @poli io n-am zis ca nu se fac bani din asta. doar zic ca n-ar trebui sa joci poker online si la mare, in vama. come on, se poate face asta de acasa, de la munte, da nu din vama

  4. Si eu stiu de jucatori din astia maniaci, care baga cate 3-4 ore pe zi, dupa munca. Nu mai au timp de nevasta, copii, prieteni, nimic.

  5. Mie nu-mi place pokerul, dar imi place Vama. Cred ca pokeristii ar trebui sa fie mai ecofriendly si sa lase naibii lapturile acasa si sa se bronzeze. Vama rulz!!

  6. POKER rules! si chiar nu e un joc de noroc asa cum cred multi. E stiinta la mijloc. De-aia unii pierd si altii castiga. Eu m-am apucat de citit carti despre asta si idolul meu e Chris Ferguson.
    Sfatul meu e daca sunteti la inceput sa jucati cu play money pana prindeti ideea.

  7. @Remy doar n-o sa-si bage nimeni salariul pe net imediat si sa se apuce de pariat fara sa stie sa joace. Sau cel putin asa sper.

  8. Remy, nu stiu ce sa zic, oamenii se invata cu play money, prind gustul. Mai bine deloc sau cu bani adevarati de la inceput. Sa fie pe bune, nu asa, prosteala. Sau pe biscuiti sau bere, dar oricum, ceva real la schimb. Sunt de acord ca e o stiinta, e mestesug rau.

  9. @dragoane am jucat si pe chibrituri, da parca nu e la fel. remy poate sa confirme sau sa infirme 😀

  10. @sergiu & titus (show?): imi place sa simt durerea celorlalti, sa plang cu ei…cot la cot…si sa iau tot ce are masa de oferit in lumea asta rece ..

  11. @Titus pai bine da daca vrei sa faci bani la un moment dat trebuie sa bagi si bani adevarati.
    @Dragonul furios vad ca te-a prins microbul. Joci pe net sau ai iesit in cazino?

  12. Hei, ce se intampla aici? Eu n-am vazut niciun vamaiot pokerist. Cred ca eram dintre aia care se inecau in bere intre 12 si 16 :)))))))

  13. Da, da..stiu despre ce vorbesti, Titus. I-am vazut si eu prin Vama…atentie daca stai sa vorbesti cu ei si le distragi atentia, esti in pericol sa fii muscat! :))

  14. Cred ca esti printre putinii care i-au vazut. Noi astia de la corturi lipsite de wireless, mai vorbim cu pestii, mai urlam la luna. N-avem contact cu vamaioti pokeristi :))
    Lasand gluma la o parte, cum de la 12 erau suficient de fresh incat sa se apuce de poker?

  15. Pai noh, ei nu se omoara noaptea pe la cluburi, ca isi strica forma de poker. In plus, au turneuri si noaptea, nu pot sa lipseasca. De aia cred ca erau fresh. Ei au alta treaba in vama 😀

  16. Sa vezi si cate strategii sunt, cand se intra, cand se iese, cand se sta, cat sa pariezi pe ce carti. Complicata treaba cu pokerul asta…

  17. Deci nu mai jucati poker bai pentru ca o sa va pierdeti toti banii, Chiar daca castigi de la inceput vine o vreme cand incepi sa te crezi tare si vrei sa introduci mai multi bani in investitie 🙂 Adica incepi sa risti din ce in ce mai mult. Si atunci o sa te prinda un Rechin sau o Piatra si o sa te manance ca pe un peste fript. Pentru ca defapt asta esti daca nu faci treaba asta foarte constant si riguros si dedicat. Eu sunt RupCapu sau Navod si am pierdut de fiecare data toti banii pentru ca nu sunt disciplinat 🙂

  18. Deci vreau sa fac o lista cu filmele in care apare si jocu de Poker ca personaj pentru ca fiecar copilash cordit de pe aici, care a jucat si el intr-o seara cu prietenii pe niste chipsuri de plastic pe care le-a cumparat de la taraba sa stie ca Pokerul nu e chiar ce crede el:

    1. Rounders – http://www.imdb.com/title/tt0128442/ cu fratii mei Eduardo Northon si Matt Damon

    2. Lock, Stock and Two Smoking Barrels – http://www.imdb.com/title/tt0120735/ cu unchiu Brad Pitt

    si in rest mai cautati si voi cu ajutorul motoarelor de cautare

  19. Pingback: Tweets that mention Noh bun, hai sa facem lista filmelor in care apare jocul de poker. Bagati in comentarii daca stiti -- Topsy.com
  20. Toata lumea e inebunita vad tot mai mult cu pokerul. Desi stiu ca nu e joc de noroc, desi stiu ca-s multi care se baga acolo sperand la bogatii nemaintalnite, incep sa cred ca e si un joc de societate. Incep sa cred ca asa cum toata lumea are blog tot asa tot mai multa joaca poker, ca altfel nu esti interesant domnule daca nu joci.

    In final totul se rezuma la cativa destepti care castiga si la restul care isi pierd bani.

  21. E pacat sa mergi la mare si sa joci poker!!!
    Pentru asta poti sta si acasa…
    E la moda, din moment ce ”se da” si la TV!
    Asta nu inseamna ca sunt de acord cu cei ce-si pierd timpul si banii.

  22. Poker pe bani grei in Vama suna cam ca fraza aia cu “un elefant croseta caramizi in copac”. Eterna si fascinanta Romanie! Presupun ca la Mamaia sunt unii care boschetaresc pe plaja.

  23. In Mamaia joaca poker direct in cazinouri. Aia din Vama se pregatesc sa treaca in Mamaia la jocuri offline pe mize mult mai mari

  24. De ce nu vedeti si partea buna a lucrurilor: baietii joaca in perioada cand e nesanatos sa stai la soare, dar unii se parlesc si asa 🙂

  25. Imi place cum gandesti. Oamenii traiesc sanatos. In loc sa bea si sa fumeze la umbra, mai bine joaca un poker, daca tot nu pot sa se balaceasca sau sa stea la soare

  26. O intrebare: ce puteau juca baietii din Vama ca sa nu ne radem de ei?
    Ce s-ar incadra la profilul vamaiotului “autentic”? Lapte gros? Sticla? ( nu ca oricum lumea se dezbraca pe plaja ), petzi ( aruncatul cu banu la perete ). Altceva?
    Pokerul pe bani submineaza serios profilul vamaiotului in mod traditional dependent de bere la pet si gogosi.
    Asa ca veniti cu lista de jocuri prin care recunoastem adevaratul vamaiot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *