Scrisoare deschisa pentru prietenii de pe Facebook

Dragă prietene de pe Facebook,

Îți scriu această scrisoare deschisă ca să înțelegi de ce e posibil să nu mai faci parte din lista mea de prieteni. Am început să activez pe Facebook cam prin 2007, într-un cadru destul de intim, doar cu prieteni pe care îi cunoșteam și în viața offline. Atunci lucrurile erau destul de simple, ne puneam pozele de la evenimente, conferințe, petreceri, le dezbăteam fără jenă, fără menajamente.

Începând cu 2009, însă, lucrurile s-au complicat. Am dat drumul blogului de față și au început să curgă cereri de prietenie de la oameni pe care nu-i cunoșteam offline și care, probabil, își doreau să urmărească ceea ce scriu sau pe la ce conferințe mai particip.(bine, nu chiar ca în cazul altora, însă suficient încât să ajung la 1500 de prieteni pe Facebook). Brusc, pozele și discuțiile respective au trebuit mutate/ascunse de ochii privitorului necunoscător, iar comunicarea pe Facebook a început să fie cenzurată.

Toată treaba asta a durat până la finalul lunii trecute, când am creat pagina TitusCapilnean.ro.

Dihotomizarea facebookiană


Din momentul respectiv am decis că trebuie să îngrădesc cele două tipuri de interacțiuni pe Facebook – cea personală și cea profesională. Drept urmare, cu timpul, contul meu de Facebook va fi destinat exclusiv prietenilor și cunoscuților din offline, iar pagina de Facebook va deveni centrul de conversație pentru cei care îmi citesc și urmăresc blogul, respectiv prezența în social media.

Pe pagina de Facebook voi publica:

– linkuri și știri cu și despre social media, comunicare online

– întrebări și idei despre campanii online integrate, campanii în social media, discuții despre Facebook, Twitter, Linkedin etc.

– clipuri și fotografii de la evenimente și cu conținut educativ

Aceste materiale nu vor mai ajunge pe profilul meu de Facebook și, de aceea, te invit să apeși butonul de LIKE și să te abonezi la prezența mea profesională pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *