Facem o pădure

Click A Tree

sursa

Comisia Europeană a lansat campania “Plantează un copac cu un click”, ca să implice și omul de rând în lupta împotriva încălzirii globale și a poluării. Majoritatea dintre noi tratăm cu indiferență chestia asta pentru că avem impresia că nu putem să facem nimic în privința ei.

Nimic mai greșit. Un exemplu foarte ilustrativ pe partea asta este cel al picăturii de apă. Dacă lași o picătură de apă la soare, se duce în câteva secunde, din cauza evaporării. Dacă pui însă un lighean cu apă afară, se evaporă mult mai greu, în câteva zile. Dacă mergi mai departe și iei ca reper un ocean, el se evaporă pe porțiuni și se completează prin altele.

În fiecare an aproximativ nouă miliarde de CO2 sunt absorbite de copaci, dar aproape două miliarde de tone sunt degajate prin despădurire.

Planteză un copac! Dacă fiecare dintre cei 3 miliarde de oameni activi din lume ar planta câte unul, am avea 3 miliarde de copaci, care ar crea un ecosistem auto-susținut.

Programul Comisiei presupune plantarea a 5000 de copaci de către oamenii din țările: Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Franța, Ungaria, România sau Regatul Unit. Competiția se adresează în special tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, din Termenul limită este 15 noiembrie 2009.
Primii 5000 de puieți vor fi expediați gratuit cu tot cu instrucțiuni de plantare pentru oricine se înscrie pe site.

E un concurs în spate. Tot ce trebuie să faci este să cumperi tu un puiet sau să iei copacul pe care l-ai primit, să verifici sugestiile de plantare, să plantezi puietul sau copacul și să faci o poză care să ateste munca ta. Încarcă poza și ai șansa să câștigi una din cele 10 excursii într-o tabără de mediu.

Mai sunt cam 3300 de copaci.

Propunerea mea este să ne organizăm. Pentru că stau la bloc și n-am grădină în care să poată crește ceva, caut pe cineva care are o casă și ar fi dispus să ofere câțiva metri pătrați din grădină pentru copacii care urmează să îi comandăm. Dacă e cineva care e dispus să facă asta, îl/o rog să lase un comentariu cu spațiul sau numărul de copaci care ar vrea să îl găzduiască.

Invit pe toți cei care își doresc să planteze un copac cu mine în acțiunea asta să lase un comentariu și ei, pentru că regulamentul nu permite mai mult de 1 copac/om. 🙂

Pe lângă asta, lansez hashtag-ul #TweetPlantarea, cu care aștept sa vă înscrieți pentru acțiunea asta.

Ce ziceți, putem să plantăm 50 de copaci? 😀

Alte știri europene și concursuri

Update : Cristina @pyuric s-a inscris deja pentru 1 copac 🙂

12 thoughts on “Facem o pădure”

  1. Eu nu pot oferi metri pătraţi pentru plantarea mai multor copaci, datorită faptului că împart curtea cu vecinii, dar pot înghesui unul în aceasta. Aşadar, count me in, plantez şi eu unul în Timişoara.

  2. Sa ne trimiți și nouă poza 🙂 – Ca să îți dea puietul ,trebuie să te înscrii pe site-ul campaniei.

    Deci deja 3 copaci rezervați. Creștem.

  3. Gata, m-am înscris, am să trimit poză cu puietul când va ajunge. Vă zic de pe acum că am să-i pun numele Ionuţ, hehe.

  4. Mi-a venit puietul, l-am şi plantat, vezi trackback-ul de mai sus pentru câteva poze 🙂

    Câţi ne-am strâns, până la urmă?

  5. O sa aflam cat de repede daca au inceput sa vina puietii. Sper sa ajunga si al meu in curand! Foarte tare!

    Rog si pe ceilalti care au mai primit puieti sa anunte chestia asta, ca sa ne stim cati suntem in final la mica actiune de plantare!

  6. Ca sa te citeasca lumea trebuie:

    1. sa scrii ceva relevant, intr-un mod interesant
    2. sa te promovezi(white-promo) in cercul tau de contacte + eventual o campanie de promovare mai ampla(daca ai buget si interes sa faci asta)

    Cred ca daca lasi comentarii de genul asta, ai mari sanse sa te alegi cu niste Mark As Spam pe adresa ta de mail si pe IP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *