Marea 2.0 – Melteni si coca in Eforie

Continuă episoadele de la mare, cu ziua 4, în care ne-am urnit un pic mai târziu ca de obicei. Ne-am mutat pe-afară abia pe la 10, dar în timp suficient încât să am prima mea experiență directă cu vidanja venită să descarce fosa septică de la vila la care stăm. E o experiență divină. Nu pot să descriu aroma de dimineață care ne lovea de pe terasă 🙂

Trecând peste această întâmplare mirositoare, am plecat spre Eforie Nord, unde ne-am și stabilit sediul de bătălie.

Photo-0090

Începutul a fost unul viermănos, pentru că după ce ne-am comandat 3 ciorbe de vacă de la un respectiv restaurant de pe terasa de la plaja Belona, Arhi s-a trezit cu un viermișor ca garnitură în loc de carnea de vacă. Evident că ne-am oprit cu toții din mâncat și ne-am mutat din nou atenția asupra apelor.

După ce exploratoarea noastră a descoperit o nouă locație cu priză, ne-am conversat un pic cu patronul și ne-am achitat doar de ape și de suc, primind scuze și disculpări – ”e de la pătrunjel, poate nu l-a spălat cum trebui…” mda

Ne-am ridicat flămânzi și ne-am mutat vreo 100 de metri mai încolo, la un restaurant mai civilizat, unde am lucrat tot restul zilei. Problema cu litoralul românesc, luat ca loc de unde să poți lucra, e că auzi constant 2-3 tipuri de muzici/zgomot din toate părțile. Azi ne-am delectat cu muzică de tv din restaurant, am auzit și bubuiturile de pe terasă, totul acompaniat cu scandal de meltean a celor care mai poposeau la mesele vecine cu diverși boraci gălăgioși – gen TUTUTUTUUUUTTUU :)) Ce să mai , o atmosferă de lucru perfectă.

Spre seară m-am mutat la o mică baie în mare, o ciorbă cu toate tipurile de carne – de la vacă, porc, pui la gâgscă, rață și oaie. Nu aveai loc nici să înoți în locurile unde ajungeai cu picioarele la nisip. Pe lângă fauna terestră intrată în apă, am mai întâlnit și niște viermișori, însoțiți de câteva meduze mici de tot.

Partea amuzantă a plajelor de la Eforie Nord nu este mizerie greu de descris doar prin poza de mai jos, ci filmulețul care am reușit să îl trag la concursul de bâțâleală ad-hoc pe plajă :

Photo-0088

Oamenii s-au distrat pe o muzică de nuntă – Dansul Pinguinului, iar după aceea au început salvele de muzică populară – Eforie fun 😀

Una peste alta a fost o zi mai neproductivă și am decis că la anul facem săptămâna de lucru la munte, undeva unde nu e nici muzică, nici urmă de meltean, nici restaurante viermănoase.

Salve!

p.s. mai găsiți păreri pe arhiblog – despre melteni și despre vierme

One thought on “Marea 2.0 – Melteni si coca in Eforie”

  1. Pingback: Muzica pe plajă, obligatorie | ARHI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *