Facebook profita de Twitter

Cum?

Da, Facebook a lansat azi o aplicație oficială – facebook.com/twitter(unii ar specula că se pregătește de o înghițire marca FriendFeed – cum am mai scris). Aplicația face legătura între pagina de Facebook a unei companii/unui eveniment/unui artist și contul de Twitter pe care comunică.

Cel care promovează respectiva pagină în mediul online câștigă timp, publicând pe Facebook și pe Twitter în același timp, iar Facebook câștigă promovare gratuită pe Twitter, unul dintre concurenții lui la realtime search 🙂

Ca să îți faci un cont legat Facebook-Twitter trebuie să accesezi pagina facebook.com/twitter și în câteva clickuri ai conectat pagina ta la contul de Twitter pe care vrei să transmiți mesaje.

Poți să trimiți pe Twitter următoarele chestii de pe pagina de Facebook:

Exemplu de pe blogul Facebook.

Practic, oficialii Facebook consideră trecerea asta ca fiind naturală, pentru că ei văd Twitter ca o unealtă excelentă pentru distribuția de mesaje scurte. 🙂 Se speră prin mișcarea asta ca prima oprire pentru utilizatorii de internet să fie pagina de facebook și nu coantul e Twitter, ajungând până la mutarea celor de pe Twitter pe Facebook.

Totuși, pentru asta, au nevoie neapărată de un Facebook 3.0 pentru telefoane mobile și pentru desktop ca și aplicație client, ca să poată bate Twitter, căruia îi vin 35% din tweets din clienții terți. La cum arată acum Facebook 3.0 e una din cele mai așteptate aplicații de iPhone.

Va oferi facilități de upload video și foto direct de pe telefon, iar interfața se arată a fi una foarte ușor de folosit.

Preview:

Una peste alta, scenariul arată destul de bine pentru Facebook, care se apropie cu pași mărunți de poziția de pe care va putea provoca Google pentru locul 1 pe online.

Update: Am văzut și o altă perspectivă(pe techcrunch.com) asupra aplicației de Twitter lansată azi de Facebook, prin prisma faptului că în continuare ei țin departe de ochii Twitter-ului sau a oricărei aplicații care vrea să îl preia, lista cu status-urile celor 250 de milioane de utilizatori.

Facebook vrea să păstreze încă baza de date cu utilizatori neatinsă, în speranța că va reuși să bată Twitter în lupta pentru real-time search.

One thought on “Facebook profita de Twitter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *