Twitter este util doar în momentul în care urmărești pe cine trebuie.
Definind ”pe cine trebuie” trecem prin categoriile de:
- prieteni din offline cu care vorbești și pe online
- oameni importanți din online, de la care afli ultimele noutăți din domeniu
- canale de știri care nu spamează în mod enervant(adică trimit la un ritm decent știri și anunțuri, nu avalanșe de linkuri cum face Ziua de Cluj sau GSP-ul)
- jurnaliști și bloggeri, care te țin la curent cu noutăți și chestii picante din social
- ceva conturi de firme, de la care vrei să afli ultimele oferte, chestii din astea
- un curs valutar
- 10-15 oameni cunoscuți random pe Twitter, dar cu care e distractiv să povestești
Lista de mai sus e un minim de care ai nevoie ca să faci statul pe Twitter o activitate interesantă și productivă – da, productivă, în momentul în care ești la curent cu tot ce se întâmplă, mai ales dacă lucrezi în online – dai aici de agenții, marketeeri, de consultanți, de bloggeri, de consumatori direcți, e câte un pic din toată lumea.
Acum să ajungi la un număr bun de conturi urmărite necesită un pic de timp, pentru că listele de Twitter nu sunt încă așa de bine extinse și clasificate. Cam trebuie să începi să urmărești lume masiv. Sub 500 pierzi din vedere multe surse de informații. Eu recomand pentru început, cam 300 de oameni în lista de urmăriți, pentru ca apoi să extinzi numărul, după ce te obișnuiești cu fluxul de informații. Problema e când depășești 700 de conturi urmărite, pentru că managementul lor devine foarte greoi.
Trebuie să faci curățenie. Eu am tot amânat momentul până ieri. Când am descoperit thetwittcleaner.com – e un mecanism automat care detectează ce useri inactivi sau spammeri ai și te ajută să le dai unfollow în masă. Așa am scăpat de vreo 100 de conturi cvasiinactive sau pur și simplu care nu interacționează deloc.
Mare atenție când dai unfollow, să selectezi pe cei pe care vrei să îi păstrezi, dintre cei clasați pentru curățenie.
Sper să vă placă. Mie mi-a plăcut. Simplu, curat, silențios.