Adevarul gol-golut despre tigari, expus in public – not

A început acum câteva luni. De când m-am lăsat în mare parte și de fumatul social, pe care îl practicam cu brio înainte, am foarte mare priză la reclamele care fac mișto de obiceiul de a fuma(fie că asta înseamnă că reclama aia îmi zice pe față: bă, o să rămâi impotent sau o dă în chestii mai dure: bă, o să mori). Cred că mi se justifică în minte decizia pe care am luat-o, să pun banii și sănătatea pe locul întâi și să renunț la prostul obiecei(oarecum social).

Acum problema reclamei la țigară prin scoaterea în evidență a defectelor acestui viciu este, unu, o prostie, și doi, total ineficientă ca strategie de a face oamenii dependeși să se lase. Nu știu de ce unii oameni trăiesc cu impresia că fumătorii nu sunt conștieți de riscurile la care se expun în fiecare dimineață, în momentul în care scapără din brichetă și dau foc la prima țigară(de obicei pe stomacul gol, lângă o cafea). Ei știu că treaba asta o să îi ducă la ulcer. Ei știu că de asta au dinții gabeni. Ei știu că o să moară de la cancer(de varii tipuri, plămâni, gât, limbă, stomac, intestin, ficat, etc, etc.) Nu e nevoie de o campanie publicitară să afle ei asta 🙂

Cred că ar fi mai simplu și mai frumos să le arate un beneficiu exagerat – un camion de bani, dinți strălucitori, energie, respirație proaspătă, bătrânețe cu strănepoți, etc.

Eu știu de ce nu fumez ca trenu’. Tu de ce o faci/nu o faci?

1333261258708556

15 thoughts on “Adevarul gol-golut despre tigari, expus in public – not”

  1. Eu o faceam pentru ca ma plictiseam. Asta de cele mai multe ori. O mai faceam pentru ca trebuia sa acompaniez berea cu ceva, pentru ca si altii fumau sau pentru ca nu aveam timp sau chef sa mananc.

    M-am lasat pentru ca am vrut si am putut. Si, mai ales, pentru ca ma mutasem intr-un apartament doar cu nefumatori si am vazut in asta o ocazie sa “fur” din tabieturile lor si sa renunt la fumat. E mult mai usor s-o faci atunci cand te tii departe de fumatori, sa stii.

    Desi nu mai fumez de vreo 4 luni, inca mi-e greu cand ies la o bere cu prietenii si cei din jur isi aprind cate o tigara. 🙂

  2. Fain, felicitări – 4 luni fără e o performanță, deși la ce prețuri au afară, e de înțeles că poți să te lași mult mai ușor.

  3. :)) Sa stii ca nu mai fumasem regulat (adica zilnic) de prin vara lui 2008 si m-am reapucat de fumat serios un an mai tarziu, tocmai in strainatate, asa ca pretul tigarilor n-a contat foarte mult 😛

    Oricum, de regula nimeni nu se lasa de fumat pentru ca sunt tigarile scumpe; in cel mai “rau” caz fumeaza mai putin.

    Cheia, cred eu, e fie sa-ti gasesti un anturaj care sa nu te starneasca, fie sa te izolezi o perioada si sa-ti gasesti o serie de activitati care sa nu-ti mai lase timp de gandit la “ce-as mai fuma o tigara!” 😀

  4. Fumatul este un obicei. Cea mai bună metodă de a scăpa de un obicei e să îţi creezi un altul. 😉

  5. @Marius trebuie să ai grijă ce fel de obicei îți creezi, că dacă ai înlocuit țigările cu alcool sau gumă de mestecat, tot nu ai făcut nimic

  6. In urma cu ceva timp am inceput si eu sa ma interesez despre posibilitatea de a renunta la fumat cu ajutorul tigarilor electronice. Dupa mai multe nopti petrecute pe forumuri am aflat ca cele mai bune modele sunt DSE901 si 801. Si din acestea doar modelele facute de inventator (Sailebao Tehnology) sunt cele mai fiabile. Eu am cumparat DSE-901 de pe http://www.vapori.ro – si am reusit sa ma las instantaneu de fumat dupa 14 ani. Desi am fost sceptic initial – tigara electronica chiar te poate ajuta sa te lasi de fumat sau sa adopti o alternativa mai sanatoasa.

  7. @Tigara Electronica – nu mai bine te lasi de fumat prin forta vointei, fructe, legume si alte chestii asemanatoare? De ce as vrea sa inlocuiesc o dependenta cu o alta(mai scumpa chiar)?

  8. Fumeaza ceva mai bun – Fumeaza CigStar! Renuntarea la tigarile traditionale nu a fost niciodata mai usoara. Cu ajutorul unui dispozitiv de tip tigara electronica, puteti renunta la fumat definitiv sau puteti continua sa fumati sanatos. Beneficiile aduse atat sanatatii dumneavoastra cat si bugetului vor fi semnificative.

  9. m.am lasat de tigari de un an jumate si in momentu asta fumez o tigara,vreau sa ma apuc iar chiar daca tocmai am bagat 3.55 euro intrun tonomat de tigari “lucky strike” in spania

  10. am ametit si stiu k mi.a crescut nivelul monoxidului de carbon din sange deci imi ajunge mai putin oxigen la creier nu stiu ce sa fac dar de camd m.am lasat m/am inngrasat pt k am schimbat practic o dependentza cu alta “ciugulitul”

  11. Si eu am fost fumator dar cu ambitie m-am lasat pt ca am realizat ca nu sunt buna si mai ales ca sunt scumpe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *