Superbowl – Cele mai bune 5 si cele mai praf 5 reclame

Ieri a fost prima zi în care s-au difuzat reclamele pentru SuperBowl 2010 și deja ele au fost publicate pe Youtube. Mi s-a părut interesant topul făcut de Mashable, care prezintă cele mai tari și cele mai slabe reclame de la ediția asta. În top nu e ni

1. Doritos

Doritos a avut cel mai mare efect în campania asta de SuperBowl și cred că l-au avut cu reclama asta. Copilul își apără casa – adică mama și Doritos – de năvălitorul de bărbat care a intrat în casă și vrea să pună stăpânire pe tot.

Ba nu, rectific, gluma cu mortul și sicriul prin de Doritos e mult mai bună.

2. Google

Google a mers pe clișeul parizian cu reclama asta – agață o tipă la Paris, impresioneaz-o, ieșiți în oraș, te muți în Paris, te căsătorești, faci un copil. Normal, totul se face cu ajutorul Google Search. Cum altfel ai putea să reușești? 🙂 Simpatică reclama.

3. Focus On Family

Reclama asta a lansat un început de scandal pe Youtube. Nu înțeleg de ce, pentru că arată exact realitatea – modul în care părinții își cocoloșesc copiii, chiar și după ce aceștia au crescut. Cam lame reclama asta. Nu își merită locul 3 decât pentru buzz-ul stârnit.

4. Snickers

Au luat de bună expresia: ”Joci ca o bătrânică”. Mișto reclama și mesajul. Subtil.

5. Budweiser

Nu vă lăsați păcăliți de început. Helga o să rupă tot :)) Foarte tare reclama!

Le-am văzut pe primele 5, acum să trecem la cele mai slabe 5 reclame de la SuperBowl 2010, unde o să vedeți nume mari făcute pilaf de agențiile care au creat spoturile astea. Faza cea mai tare cu SuperBowl-ul este că dacă te faci pilaf, te vede întreaga lume. Să vedem reclame proaste:

35. Diamond Foods’ – Pop Secret

Dacă nu ești din California, nu ai nicio șansă să îți placă reclama asta…

36. Honda

Lame, lame, lame. Nu mai merge stilul ăsta de reclamă – hai să vă zic cât de tare este noul model Honda. Lasă oamenii să decidă dacă mașina aia este ”a brilliant idea”. Fail.

37. Teleflora

No comment.

38. Michelob Ultra

De ce ai vrea să asociezi berea cu ciclismul? E ca și cum ai face reclamă la wiskey pe role sau vodka pe skateboard. Pur și simplu nu se potrivește. Cu toate că vectorul de imagine era puternic, Ultra au dat-o în bară 🙂

39. Budweiser Select55

Ultimul loc. Pe merit. Nici măcar produsul din spate nu poate salva dezastrul ăsta de reclamă. Nu cred că există băutor de bere(adevărat, nu una la lună) care să se uite la calorii. Măcar au apărut în ambele topuri cei de la Bud – una caldă, una rece.

Restul reclamelor le găsiți pe youtube 🙂 – aici

5 thoughts on “Superbowl – Cele mai bune 5 si cele mai praf 5 reclame”

  1. Pingback: Tweets that mention Superbowl – Cele mai bune 5 si cele mai praf 5 reclame | Titus Blog -- Topsy.com
  2. Pop Secret e gen Borat, e mai altfel, dupa mine mai buna decat “niste gagici goale, o poanta semi-ratata si niciun mesaj concret” cum e Bud Light

  3. In comparatie cu Bud, mai are o sansa, pentru ca acolo tii minte gagicile sumar imbracate, nu ca ar fi vorba despre bere. Poti face vaga asociatie dintre bere, femei dezbracate si violenta, dar e un pic de departe asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *