Există și români de treabă

Aseară am ajuns la concluzia că există și excepții în marea asta de oameni care caută să îți ia banii, să te șmecherească sau să te ducăde nas. Ca tot omul cu mașină, trebuie din când în când să mai verific și eu nivelul de fluide din mecanisme – ulei, apă, lichid de frână, etc.

Ei, ieri, așa cum am scris și pe Twitter, m-a lăsat lichidul de răcire(era antigelul din iarnă, care a rezistat eroic la cei 10.000 de km până acum, dintre care vreo 3500 făcuți de mine în ultima lună). În mod normal trebuia să fie o operațiune simplă, de câteva minute.

Apa/lichidul de răcire se schimbă cu ajutorul vasului de expansiune. Deșurubezi capacul vasului și torni lichid până la nivel. Simplu în teorie. Când m-am apucat să desfac capacul respectiv, timp de o oră m-am chinuit să îl rotesc, pentru că un băiat inteligent de la service-ul unde i s-a pus antigel mașinii s-a gândit el să strângă bine bușonul respectiv. M-am dat bătut și am început să bântui prin cartier, să caut un service deschis la ora 21.

Așa am dat peste centrul de echilibrat roți și schimbat fluide de pe strada Fizicienilor. Băieții mi-au desfăcut capacul în 2 minute, nu mi-au cerut bani și au fost foarte amabili. Am completat cu 1 litru de apă și pot să mă plimb din nou cu mașina.

Faptul că au deschis până după ora 21 mă face să cred că tot la ei o să mă duc pentru schimbul de ulei, de lichid de frână și de antigel, la iarnă.
Cine știe, poate îmi fac și direcția la ei. Așa se câștigă clienți noi 🙂

Cum se ajunge la ei:

3 thoughts on “Există și români de treabă”

  1. Pingback: Există și români de treabă - Ziarul toateBlogurile.ro
  2. Nu, serios acum, de cand cu masina devii din ce in ce mai mult ..”soferish”..nu credeam sa te prinda domeniul asta..:))

  3. You never know. Am inceput sa verific chestii la masina seara, in pantaloni de trening. Asta e cel mai infricosator. Ah..si faptul ca mi-am pus un levier in usa 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *