Cum te abonezi la un blog?

Majoritatea bloggerilor presupun că toți cititorii știu să se aboneze la feed-ul de RSS. Nimic mai fals. Am primit un mesaj de la o cititoare care mă întreabă cum ar trebui să se aboneze la blogul meu prin RSS, așa că am scris un ghid cât se poate de simplu.

Ca să ne înțelegem de la început, RSS-ul e o modalitate prin care blogul la care te-ai abonat îți trimite articolele noi de fiecare dată când bloggerul tău preferat scrie ceva.

Cum te abonezi la blogul tău preferat?

Feed-ul RSS nu se poate citi de unul singur, așa că ai nevoie de un cititor care să interpreteze articolele trimise de blog. Cel mai simplu și la îndemână reader este Google Reader, pe care îl poți accesa cu ajutorul contului de Gmail sau a celui de Youtube.

Acolo alegi să adaugi un blog nou și introduci adresa blogului(în cazul meu: www.tituscapilnean.ro) sau direct adresa feed-ului RSS(în cazul meu: http://www.tituscapilnean.ro/feed) și te-ai abonat.

Da, există și alte readere, offline și online, însă Google îl are pe cel mai ușor de accesat(din punct de vedere al conturilor deja existente pe Gmail sau Youtube).

La ce te ajută abonamentul la blog?

Îți vin articolele direct în Reader și afli imediat că bloggerul pe care îl urmărești a scris ceva proaspăt.

Lectură plăcută!

p.s. Cred că fiecare blog ar trebui să aibă un articol de genul ăsta în loc de link-ul simplu spre RSS. E mai ușor pentru cititori.

4 thoughts on “Cum te abonezi la un blog?”

  1. Iti zic cu siguranta, ca in “afara” asa se face. Cel putin in cazul siteurilor de stiri/bloguri colective de stiri.

    Acum, in Romania, cred ca ar merge.

  2. Nu mi-am dat seama de nevoia asta până nu mi-a scris cineva un mesaj de pe formularul de contact.

  3. Pingback: Tweets that mention Titus Blog » Cum te abonezi la un blog? -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *