Internetul de la blog se-mpute

Simt de ceva mai bine de 6 luni că plutește prin aerul  blogoferic și cel al agențiilor o ceață a segregării, un iz de decadență al primului grup și o urmă de dispreț din partea celui de-al doilea grup.

Totul a pornit de la o copywriteriță care s-a descărcat subtil pe Facebook. Nu vrea campanii cu bloggeri. N-a fost o discuție prea elaborată, însă concluzia la care s-a ajuns relativ repede, acceptată prin tăcere aprobatoare, este că ”in ultima vreme blogosfera s-a degradat foarte rau” (via).

Problema e că nu numai noi, participanții la conversație, credem asta. Am tot văzut semnale, pe la colțuri, pe sub mână, prin care oamenii din agenții încearcă să nu mai dea bani unei ”industrii” volatile cât timp există animozități, există revoluții trimestriale, încercări de monetizare care mai de care mai diverse și care deviaza de la conceptul inițial de blog.

S-au definit de-a lungul timpului câteva grupuri de bloggeri – manafia, blogal initiativiștii, blog 2.0iștii, roblogfestiștii etc. etc. Fiecare încearcă să profesionalizeze cumva piața de bloguri.

Cred că mai e mult până departe. Întrebarea e de ce nu se țin de scris cei care vor să scrie și de ce ne pierdem timpul cu discuții despre săpuneli pentru agenția x sau y, răfuieli cu bloggerul z sau q, aberații despre pișcoturi și test sau alte sancțiuni venite de la cei grei înspre cei mai puțin grei.

Serios, hai să lăsăm atitudinea de curtea școlii și să ne vedem fiecare de treburi.

Copy-ul din titlu îi aparține lui Ionuț Mustață.

Sursa foto

3 thoughts on “Internetul de la blog se-mpute”

  1. “grupuri de bloggeri – manafia, blogal initiativiștii, blog 2.0iștii, roblogfestiștii” am intalnit oameni cu blog care nu apartin de de niciun grup :) si mai ales de diverse varste … Oamenii posteaza din placere si sunt fericiti cu asta si da am intalnit oameni cu 5-10 k unici pe zi care postau si nu stiau de “grupuri de bloggeri – manafia, blogal initiativiștii, blog 2.0iștii, roblogfestiștii” de genul :)
    Si totusi mai avem mult pana departe :)

  2. Destul de multe :) au partea lor (probabil mai mica) dar o au :) e oki sa vezi oameni neatinsi de “dark side of the blogosphere” :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *