Explozii, arme tari și fete bune: G.I Joe – Ascensiunea Cobrei

Am ajuns azi la birou abia la ora 13 pentru că am fost la film ( 🙂 ) cu Arhi, Sorin și Clickio.

Filmul G.I. Joe, care va avea premiera pe 28 August în cinematografe, are ca subiect de inspirație jucăriile acelea din copilărie cu soldați, care apar acum în film.

gijoe25th0zf

Scurt istoric: Jucăriile G.I. Joe au apărut în 1960, în perioada în care America se bătea cu Rusia în plin Război Rece, iar soldatul american era văzut ca o mașină de luptă indestructibilă.
/Scurt istoric

Filmul se bazează pe o legendă a clanului McCullen, a cărui șef a fost prins în epoca medievală făcând comerț cu arme ambelor tabere(adică englezii și francezii, probabil în timpul Războiului de 100 de ani, între 1337-1453). A fost pedepsit atunci de francezi cu o mască de fier încins pe cap. De atunci clanul lui a jurat răzbunare francezilor și a continuat comerțul cu arme până în momentul acțiunii filmului, ”într-un viitor nu foarte îndepărtat”.

Grafica și efectele speciale sunt geniale și antrenante, ele fiind deja motiv suficient să mergi la filmul ăsta. Din păcat, povestea în sine și acțiune sunt destul de pline de clișee, iar dacă ai puțină cultură cinematografică poți să observi asemănări cu Star Wars sau cu legendele lui Jules Verne(mai ales la capitolul construcții subacvatice). Și aici, apar Piramidele ca un centru al ostilităților, acolo fiind baza G.I. Joe(care aici e o unitate de intervenție ultramodernă și secretă).

Dacă în anii 60 americanii făceau filme despre explorarea spațială, care se întâmplă deja de cel puțin 40 de ani, cred că și filmul ăsta are un mic rol educativ, pentru că nu e singurul film în care se folosește microtehnologie și nanoboți, fie în scopuri pașnice, fie în scopuri distructive.

Există o întreagă disciplină în sine dedicată nanotehonlogiei(articol Wikipedia) – cine știe ce urmează să ni se comunice despre descoperiri științifice inovative?

Una peste alte, pe mine m-a ținut în scaun și atent pe toată durata lui(135 minute), deci merită văzut.

P.s. Desigur, are și 2 povești de dragoste în el. Vă las să ghiciți cine cu cine 🙂

Trailer :

P.s.s. : Ambele fete din rolurile principale sunt bune – toți care am văzut filmul suntem de aceeași părere 😀

3749826822_dbbb4c2c52_o

Sienna Miller și Rachel Nichols

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *