Inundatie pe Twitter și trenduri de Bucuresti

trending

Trendsmap maps Twitter trends in real-time http://bit.ly/25liM0 – Acesta este Tweet-ul care m-a trimis pe site-ul celor de la Trendsmap.com. Pe coasta de sud-vest a Americii este o inundație majoră și s-au suspendat cursurile la școală. N-am citit nicio știre oficială și deja am aflat asta. Prin Twitter.

Cu ajutorul API-ului de Twitter care stabilește locația tweetului tău, cei de la Stateless Systems(creators of RetailMeNot amongst other things. This remarkable vision couldn’t exist without our extraordinary software engineers, Twitter’s open data policy, Google Maps, What The Trend and anyone who ever tweets.) au făcut o hartă a lumii cu toate trending topic-urile din regiuni. Nu funcționează decât în regiunile unde sunt concentrați mulți utilizatori de Twitter.

E curios cum funcționează în București, dar în Ungaria, Bulgaria, Cehia nu apare nimic. Până și Polonia stă prost la capitolul ăsta, deși industria lor de online e cam de 10 ori mai mare decât cea de la noi.

În București, imaginea trending topic-urilor arată așa:

Bucuresti

În centru se discută de slideshare, bloggeri, revistă și despre Manafu. Spre periferie, prin rahova și ferentari se discută de zoso, descărcări și vânzare.

O altă aplicație care folosește geolocalizarea pe Twitter este : Twittermap – harta oamenilor din România, care au cont de Twitter și și-au declarat orașul la descriere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *