Schimbare in Baia Mare


Azi am facut turul orasului oarecum obligat de circumstante – am facut din nou pe taximetristul pt toata lumea si am fost la cumparaturi, ultimele inainte sa plec diseara.

Am vazut schimbarea cu ochii mei:

La bunici la bloc, au dat faliment 3 alimentare, s-a deschis un aprozar(da, asa se numeste, APROZAR 🙂 ) si un magazin de second hand. Unul din magazine e in reconstructie, iar singurul neschimbat este barul Desperado din capatul blocului. Pitoresc, nu?

Pe marginea trotuarului era candva locul nostru preferat de stat jos si crapat seminte si povestit/jucat – pe teava de gaz – acum au aparut bancile.

La colt la blocurile de pe Republicii unde am stat, in loc de magazinul alimentar s-a facut cazino.

Mai incolo, langa tipografie, Marinex, care era inainte alimentara, acum vinde facturi si chitantiere.

In locul campului unde jucam fotbal cand eram mici, acum au construit nu una, ci chiar doua biserici, sa nu mai poata omu sa se joace deloc aproape.

In locul ceasului din centru pe delusor unde ne dadeam cu saniile, acum este McDonalds

Pe vremuri ieseam cu biciclete si role, acum parcam 3-4 masini cand ne adunam.

Times have changed.

Locurile s-au schimbat si uneori imi amintesc cat de frumos era acum 10 ani cand nu exista nicio grija, nicio tehnologie, niciun telefon mobil, nu net, nu chestii care sa ma tina in casa.

I miss those days.

Daaaar, daca nu treceau, acum nu aveam blog 🙂

One thought on “Schimbare in Baia Mare”

  1. Salut. Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam, insa deocamdata este o buna modalitate de transmitere a unei informatii. Apelam la oameni inteligenti din blogosfera si care pot in acelasi timp sa fie promotori ai acestui fenomen in Bucuresti. INSCRIE-TE LA ZIUA BLOGGERILOR BUCURESTENI ( PE ZBB-2009.RO AI FORMULARUL DE INSCRIERE ) si vino alaturi de noi la festival impreuna cu cat mai multi prieteni. Da acest mesaj mai departe in blogosfera.Vor fi premii, petreceri, multa distractie si nu in ultimul rand o mare gasca de bloggeri cu care poti lega prietenii. Fiecare blogger inscris va primi cadou, saptamanal o invitatie de doua persoane la Eurocinema. Te asteptam
    Multumim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *