Scap de Spam – iPhone SPAM

2453281092_1d92e4840d_o

Da, azi sărbătorim cu sârg și voie bună un nou serial la mine pe blog – ”Scap de Spam”. În fiecare duminică scriu câte un articol despre SPAM-urile cele mai primite, cele mai interesante, cele mai eficiente, cele mai periculoase – unul pe săptămână.

Le încadrez pe categorii și le povestesc un pic backgroundul.

Le fac și un WHOIS, poate aflăm și cine ne spamează mereu 🙂

SPAM-ul săptămânii la mine pe mail trebuie să fie mailul de la

Dl. Iphone(nmepjp@yahoo.co.uk),

care începe destul de bine cu titlul : ”Viitorul și siguranța dumneavoastră…”(evident fără diacritice).

Buna ziua. Acest mesaj nu are un scop comercial,

Desigur, doar îmi vrei binele, nu? E special pentru mine, am fost ales să primesc informația asta prețioasă de la tine.

cat scopul de a va informa cum sa vorbiti gratuit la telefon si cum sa va asigurati ca nu sunt inregistrate sau ascultate convorbirile dumneavoastra, pe langa alte lucruri destul de importante.

Da, mă, e ca pre vremea lui Ceașcă, o să mă închidă comuniștii dacă află ce vorbesc la telefon. Sau și mai tare, sunt dealer de droguri/carne vie și vreau să mă ascund de autorități – ce bine că mă ajuți 🙂

Va recomand sa cititi toate informatiile din acest e-mail indiferent daca aveti iPhone sau daca nu si indiferent dca aveti de gand sa cumparati unul sau nu …. Cititi acest mesaj mai ales daca nu stiti ce este un iPhone.

E prețioasă informația asta! Adică orice ar fi, nu te opri din citit 😀

Mie mi-a luat 12 minute sa il scriu, nu ar trebui sa va ia mai mult de 7-8 sa il cititi.

Și mie ar trebui să îmi pese de asta pentru că…? Îmi irosesc 7-8 minute din viață – tu ți-ai irosit 12 🙂

Urmează cuprinsul, că e mail serios :

1: Ce puteti face cu iPhone-ul dumneavoastra
2: De ce este recomandat sa aveti un iPhone ?

Și capitolul 1 începe aici!

Informatia 1:
In cazul in care aveti un iPhone si il folositi doar cu optiunile standard, trebuie sa stiti ca acestea nu inseamna mare lucru pentru capacitatile acestui minunat dispozitiv.
iPhone-ul dumneavoastra, mai intai de toate trebuie sa ruleze pe versiunea de soft 3.0 intrucat aceasta ofera multiple delicii software.

Pe langa versiunea de soft 3.0, trebuie sa stiti ca iPhone-ul dumneavoastra trebuie sa fie eliberat de toate restrictiile software. Prin eliberare, veti putea accesa internetul, veti putea filma, veti putea fotografia la o rezolutie de 3 ori mai buna, veti imbunatatii viteza la internet, veti imbunatatii viteza de accesare a informatiilor … si alte aspecte pe care vi le ofera eliberarea.

Dupa eliberare, iPhone-ul trebuie sa fie decodat. Adica la ce este bun un iPhone daca nu il poti folosi in toate retelele? Nu sti nicio data cand vei avea nevoie sa folosesti o cartela din alta retea.

Dupa ce a fost eliberat si decodat, urmeaza “tuning-ul”! Adica va trebui sa instalati tot felul de programe cu care veti putea face diferite lucruri. Voi afica mai jos cateva dintre aplicatiile care mie mi se par importante, dar pana atunci, sa trecem la urmatoarele informatii.

In cazul in care dumneavoastra nu veti putea efectua toate actiunile despre care am discutat mai sus, apelati la un expert. In cazul in care veti apela la mine trebuie sa stiti urmatoarele lucruri:
a) cenzurat
b) Eu ma aflu in Bucuresti si toate operatiunile se fac la sediul meu
c) Pentru orice operatiune doriti, trebuie sa faceti o programare la cenzurat
d) Nu repar iPhone in cazul in care are o problema hardware
e) Nu comercializez accesorii de iPhone.
f) Nu comercializez iPhone
g) Nu ma ocup de telefoane mobile, ipod sau sisteme de navigatie. Defapt nu ma ocup de nimic in afara de iPhone.

În traducere liberă, băiatul ăsta a citit și el niște tutoriale pe net despre iPhone, a scos niște softuri gratis, a învățat cum să le folosească și acuma vrea să scoată niște bănuți din asta. Face Jailbreak pe bani și mici ajustări la soft. I-am cenzurat datele de contact că nu vreau să îi fac reclamă.

Tipul nu se pricepe la altceva decât la asta și vrea să o știi foarte clar(vezi d-g).

Pe lângă asta, a dat și o explicație foarte elaborată și plină de metafore, ca să prindă la public, deh 🙂

Informatia 2:
In cazul in care nu aveti un iPhone, de ce este bine sa cumparati unul?
Sa va dau cateva argumente care v-ar schimba parerea despre acest dispozitiv.

1: In primul rand iPhone NU ESTE TELEFON MOBIL !!! iPhone este un dispozitiv unic in lume care din intamplare are si functia de telefonie. Cu ipod-ul este ipod, telefonul este telefon, faxul este fax, tv-ul este tv, radio e radio….. ( cred c ati prins ideea ), asa si iPhone este iPhone.
In acest moment, iPhone este cel mai inteligent dispozitiv creeat vre-o data pentru public.

2: iPhone este un dispozitiv care va mermite sa “carati” mai multe dispozitive intr-unul singur.
Adica iphone poate fi folosit pe post de: iPod, telefon mobil, fax, laptop, consola de jocuri, mp3-player, dispozitiv de navigatie, rooter, modem, televizor, dvd player, camera foto, camera video, scanner, dispozitiv de localizare, dispozitiv de broadcasting, dispozitiv de securitate, busola… si multe alte dispozitive.

Sa va dau cateva exemple de aplicatii care se pot instala in acest iPhone, dar nu inainte de a va informa ca exista peste 10.000 de aplicatii care fiecare fac alte lucruri in plus.
Foarte important, desi iphone-ul poate fi folosit pe post de consola de jocuri, nu este o jucarie. Nu recomand sa lasati un iphone pe mana unui copil sub 16 ani fara a-l supraveghea.

– IGO -> In iphone puteti instala cunoscutul sistemul de navigatie iGO cu toate hartile aferente actualizate la fiecare 6 luni. Astfel nu veti mai avea nevoie sa carati dupa dumneavoastra inca un aparat pentru a putea folosi navigatia. Nu aveti nevoie de cartela sau internet pentru a folosi navigatia.

– Video -> Puteti instala in iPhone diferite programe care va permite sa transformati iPhone-ul intr-o camera video de exceptie cu o rezolutie superba si un sound excelent. Avand un iphone, nu veti mai fi nevoit sa carati dupa dumneavoastra o camera video.

– Foto -> desi camera foto exista standard pe iphone 2G si 3G, totusi exista diferite aplicatii care o data instalate in iphone, creste calitatea pozelor de peste 5 ori. tot o data, puteti edita aceste fotografii si le puteti trimite prin sms sau e-mail.

– Contacte -> Puteti instala aplicatii care va permit sa manipulati contactele astfel incat printr-un simplu click, sa puteti trimite e-mail, sms, sa sunati sau sa setati navigatia catre unul dintre contactele dumneavoastra fara a mai fi nevoit sa tastati adrese, numere de telefon … etc . Puteti seta contactele pe grupuri si astfel ii puteti contacta pe toti o data.

– Sincronizarea -> Trebuie sa stiti ca puteti sincroniza iphone-ul cu itunes, outlook, office, address book sau cu diferite foldere din calculator in care aveti muzica sau clipuri video.

– Telecomanda PC -> Puteti folosi iPhone-ul pe post de telecomanda pentru calculatorul dumneavoastra.
Astfel daca aveti calculatorul conectat la o plasma si stati in pat pentru a viziona un film, nu va mai trebui sa va dati jos pentru a inchide calculatorul sau pentru a da sonorul mai tare sau pentru a opri filmul daca suna telefonul. practic folositi iPhone-ul pe post de mouse si tastatura pentru pc-ul dumneavoastra.

– Remote PC -> Puteti folosi iphone-ul pentru a va conecta la calculatorul dumneavoastra atunci cand sunteti departe. Spre exemplu, sunteti plecat din tara si doriti un fisier din calculaorul dumneavoastra. In cazul in care il aveti deschis sau are cine sa il deschida, va puteti conecta in pc-ul de acasa pentru a face orice doriti. desi pare incredibil, este foarte usor de manipulat pc-ul de pe iphone si se vede foarte bine. ( ideeal atunci cand aveti camare de supraveghere, le puteti monitoriza din iPhone ).

– Convorbiri MOKA -> Puteti folosi iPhone-ul pentru a vorbi gratuit la telefon oriunde v-ati afla. Puteti vorbi gratuit in orice tara, dar numai cu posesorii de iPhone sau cu persoane care se afla la un calculator.

– Convorbiri securizate -> Puteti folosi iPhone-ul pentru a putea evita ca cineva sa va asculte sau sa va inregistreze convorbirile telefonice. In momentul in care purtati o convorbire securizata, nu aveti nevoie de cartela in telefon, dar se poate si prin sistem GSM.

– Test Creer -> Puteti folosi iPhone-ul pentru a va testa gradul de inteligenta si evolutia acesteia in functie de exercitiile pe care le faceti. Puteti folosi astfel de programe si pe post de detector de minciuni.

– cronometru multiplu

– Kituri de GPS

– lanterna

– Mini office -> Puteti folosi iPhone-ul pentru a putea vizualiza documentele word, excel, pdf … si alte tipuri de documente pe care le primiti de obicei atasate pe e-mail.

– Messenger -> Puteti folosi iphone-ul pentru a sta pe toate tipurile de chat ( yahoo, msn, skype, aol, icq… etc )

– Parcare -> Puteti folosi iphone-ul pentru a descoperi unde ati parcat masina. Se intampla des sa parcati masina intr-o zona aglomerata si sa o cautati mai multe zeci de minute? iPhone-ul va conduce exact la locul unde ati parcat masina, fara sa o mai cautati.

– Scoala de Muzica -> Puteti folosi iphone-ul pentru a canta la orice instrument. Inclusiv la instrumentele de suflare, va trebui sa suflati in iphone… toate instrumentele sunt cat se poate de utile. eu personal invat din ele.

– Calculatoare menstruale

– Inregistrare voce -> Puteti folosi iPhone-ul pentru a inregistra atat convorbirile telefonice cat si convorbirile din jurul dumneavoastra. O acuratete extraordinara.

– Anti tantari -> iphone-ul poate fi folosit pe post de dispozitiv anti tantari. ( eu l-am folosit toata vara 🙂 ) nu mai aveti nevoie de raid 🙂

Acestea au fost numai cateva exemple despre aplicatiile care pot fi instalate pe iPhone, insa nu pot fi gasite standard. Ganditiva ca sunt in total 10.000 de astfel de aplicatii si fiecare face cate o minunatie pe care o doriti sau care nici nu va trece prin cap.
Va spun ca la un moment dat mi s-a cerut o aplicatie pentru a se juca barbut. Surpriza, iPhone-ul stia sa joace si barbut. … deci avand un iphone, nu doar ca va scuteste de cheltuielile celorlalte dispozitive, dar va poate ajuta si cu lucruri pe care nu vi le imaginati. de exemplu, poate masura intensitatea zgomotului din jurul dumneavoastra, sau puterea cu care sufla vantul, umiditatea … si multe altele.

Am asistat la un mic elogiu al iPhone și o reclamă la ce tip de aplicații o să ne pună tipul dacă facem jailbreak la el. Mult bla, bla, dar și câteva chestii utile.

Daca ma intrebati pe mine ce recomand, ar fi iPhone 3Gs.
Exista 3 tipuri de iPhone ( 2G, 3G, 3Gs ). Recomand 3Gs intrucat este cel mai nou si este de vre-o 5 ori mai rapid decat 3G-ul.

Nu te-a întrebat nimeni, așa că nu mă interesează ce recomanzi.

ATENTIE !!! aceasta nu este o reclama la iPhone. eu doar va prezint perspectivele acestui dispozitiv si va informez ca va pot ajuta in cazul in care aveti nevoie de mine.

Da, știu. Ești un bun samaritean și eu fac mișto de tine aici ca un nenorocit. Tu ne vrei doar binele și apoi să ne iei banii pentru o operațiune de 20 de minute și ceva 🙂

Sa va spun si una rece? Nu tine bateria la iphone nici macar 2 zile. Asta pentru ca il veti folosi tot timpul.
Exista totusi baterii care se ataseaza si poate fi tinut la incarcat in masina.
NU FOLOSITI INCARCATOARE AUTO -> incarcatoarele auto nu reduce amperajul din curent. astfel riscati sa ardeti iphone-ul. Avertismentul este valabil pentru orice dispozitiv pe care doriti sa il incarcati la masina.
Singura solutie pe care o recomand este sa cumparati un convertor de curent de la 12v la 220v ( recomandabil undeva la 300W ) si ati rezolvat problema. Daca mai puneti si un triplu stecher, veti avea si laptop-ul si toate telefoanele la incarcat in acelasi timp si veti putea folosi … va vin voua idei :).

Asta ultima pare să fie cea mai interesantă informație din Spam – dacă nu ar avea greșeli gramaticale, ar fi perfect și prețios.

N-am reușit să aflu cine e gagiul sau de unde trimite mailul, pentru că nmepjp este o adresă de spam pentru Tramadol, deci tot în domeniul nesolicitatelor.

Pe săptămâna viitoare!

update: Ionuț Oprea a scris un mail generic pentru spammeri, ce conține legislația în domeniu și lista companiilor românești amendate pentru mailuri nesolicitate. Foarte tare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *