Word interzis la vanzare in SUA

63985029_105ded6441

sursa FOTO

Microsoft a primit o mică lovitură în Statele Unite, când un judecător a decis în favoarea companiei i4i, care pretinde că ea deține patentul No. 5,787,449 din 1998, referitor la o metodă de citire a documentelor  XML(eXtended Markup Language).

Definiția XML:

XML este acum şi un model de stocare a datelor nestructurate şi semi-structurate în cadrul bazelor de date native XML.

Datele XML pot fi utilizate în limbajul HTML, permit o identificare rapidă a documentelor cu ajutorul motoarelor de căutare. Cu ajutorul codurilor javascript, php etc. fişierele XML pot fi înglobate în paginile de internet, cel mai elocvent exemplu este sitemul RSS care foloseşte un fişier XML pentru a transporta informaţiile dintr-o pagină web către mai multe pagini web.

sursa Wikipedia

i4i(până și numele e ironic – ”ochi pentru ochi”=răzbunare) este, conform website-ului lor, un lider mondial în dezvoltarea de soluții colaborative, fondată în 1993.Ei au dat în judecată Microsoft în Martie 2007 și pe 11.August au câștigat procesul, interzicând vânzarea Word și a oricărui produs care îl conține pe teritoriul SUA.

Interdicția devine activă în 60 de zile și pe lângă asta mai obligă Microsoft la plata a $290 de milioane daune și cheltuieli de judecată.

Produsele menționate în plângerea oficială sunt : Windows Vista, Word 2007, Word 2003, .Net Framework, care au încălcat direct sau indirect patentul mai sus menționat al i4i.

Aici aveți decizia:

Judge Leonard Davis, of the U.S. District Court for the Eastern District of Texas, ordered a permanent injunction that “prohibits Microsoft from selling or importing to the United States any Microsoft Word products that have the capability of opening .XML, .DOCX or DOCM files (XML files) containing custom XML,”

sursa Seattlepi.com

Sunt curios cât de repede va face Microsoft recurs la decizie și dacă i4i va reuși să mențină acest verdict. Oricum e o lovitură destul de grea pentru Microsoft în Statele Unite.

2 thoughts on “Word interzis la vanzare in SUA”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *