Asta se va întâmpla la TEDxBucharest, într-o 1 zi de inovații.
13 vorbitori vor arata cum ideile lor produc schimbări economice, sociale sau culturale prin realizări în domenii precum inteligenta artificiala, teatru neconvențional, aeronautica, terapie comportamentala, sisteme de securitate a transportului international, alpinism, pictura, drepturile omului, epigenetica, publicitate sau antreprenoriat.
Pe 16 octombrie 2009 la București, la Centrul Național al Dansului București din Teatrul Național, îi vezi vedea pe Nelvin Joseph, Dumitru Popescu și Carmen Vidu, alături de alți 10 vorbitori celebri și ei.
Nelvin Joseph, tânărul antreprenor indian care la doar 8 ani primea diploma de certificare a abilităților de lucru in limbajul de programare C*, lansează la 23 de ani sistemul inovativ SPARA, ce oprește automat aparatele care nu sunt utilizate pentru economisirea energiei. Interesul lui pentru inteligenta artificiala s-a materializat în fondarea companiei Artin Dynamics, recunoscuta de PC Quest Magazine drept prima companie bazata pe inteligenta artificiala din India
Nelvin ne vorbește despre schimbările din lume:
“Nu intenționez sa fiu dramatic, dar cred ca cel mai important lucru este lipsa de experiența. Dacă te uiți la poveștile celor mai mari agenți ai schimbării precum Edison, Einstein, Bill Gates si altii, majoritatea dintre ei au avut neînțelegeri cu sistemul educational, l-au abandonat sau l-au schimbat. Am observat ca studenții capătă noțiunea ca exista doar o singura metoda de a face totul și ca ei nu pot rupe lanțul. Aici intervine asa-numita tradiție sau cultura și ruptura e considerata imposibila. Sunt oamenii care rup lanțul, cei care devin agenți ai schimbării și cunosc succesul.”
Dumitru Popescu, directorul ARCA (Asociația Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica), organizație care pregătește lansarea rachetei Helen în octombrie 2009, prima racheta spatiala proiectata și realizata în România, este romanul care a poziționat țara noastră pe harta domeniului aeronauticii. Crede cu tărie în puterea creativa a competitivității și ne îndeamnă sa ne folosim timpul pentru a crea permanent ceva, oricât de mărunt.
Lor li se va alătura povestea lui Carmen Vidu, regizorul care pune tehnologia în slujba artei. Fiind cel mai tânăr regizor de la Teatrul Național din București din ultimii 10 ani, Carmen Vidu s-a remarcat prin combinarea jocului de roluri cu teatrul multimedia si scenografia dinamica. Ea își folosește munca pentru a atrage publicul tânăr mai aproape de teatru.
V-am mai zis și în articolele precedente – accesul la eveniment se face pe baza de invitație sau participand la concursul “Extraordinary Ideas” (Idei extraordinare).
In spiritul “Ideilor care merita împărtășite”, orice idee care răspunde, într-un mod cât mai inovativ, întrebării “Cum putem contribui la generarea unei schimbări pozitive in lume?” are șansa de a-i asigura inițiatorului una din cele 20 de invitații puse în joc.
Competitorii se pot înscrie pana la 1 Octombrie la www.tedxbucharest.com/ideascontest.html.
salutare – cum pot sa particip si eu in public ? daca exista bilete, de unde le pot cumpara ?
Salut, ca să poți participa la ediția asta, trebuie să te înscrii în concursul de idei. Din păcate, nu avem bilete de vânzare pentru evenimentul de acum, decât pe bază de invitație.
La următorul TEDx promitem mai multe locuri 🙂
ok, am bagat si eu o idee in engleza mea de balta … scuzati greselile 🙂
Bafta! Dacă avem nelămuriri, o să te contactăm!