Bing video search incepe cu un fail

Microsoft a dat publicității la conferința TechCrunch50 o facilitate nouă și foarte interesantă – căutarea de imagini. Nimeni din industria de search nu face asta încă, așa că ar fi putut să facă un mare pas înainte.

Asta fost prezentarea vicepresedintelui Microsoft, Yusuf Mehdi, în care anunța Bing.com/visualsearch

Dar să nu intru încă în asta. Mai întâi câteva cuvinte despre TechCrunch50. Este o conferință despre web – detalii pe http://www.techcrunch50.com/, la care se strâng mai marii industriei din online, din USA, ca Amazon, Microsoft, Animoto, Google, Myspace, AIM, Comscore, etc.

Revenind la ce lansează Microsoft – adică la visual search. Ei au anunțat că revoluționează căutarea cu ajutorul acestei facilități. Nu le-a ieșit, pentru că bing.com/visualsearch nu era online decât în câteva state americane și în UK, restul lumii primind o pagină de eroare:

Let’s try that again

That web page doesn’t exist. Let’s see if we can help you find what you are looking for.

Tips

  • Check that the web address that you entered doesn’t contain a typo.
  • Use the search box instead of the address bar to find what you’re looking for.
  • Find more search tips in Help.

Căutătorul prin imagini îți arată ca rezultate la întrebările tale de genul : ”dog breeds”, o listă mare cu imagini, legate de dog breeds, listă ce poate fi ordonată după mărimi, rezoluții și rase de câini. Sincer, până nu o văd nu prea pot să îmi dau seama de marea diferență față de Google Image Search sau Flickr Image Search 🙂

Tehnologia pe care o folosesc ei este bazată pe Silverlight, alternativa la Flash a lui Microsoft. Deja are 2 dezavantaje serviciul ăsta, din păcate:

– și-a irosit buzzworthiness-ul când nu mergea
– are nevoie de o aplicație terță ca să meargă

Sunt curios cât de repede o să ajungă și la noi. @Replys de la Facebook a ajuns în 4 zile 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *