Cu taxiul prin Capitala

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:xVJobrcDYJV7qM:http://www.fasttravel.eu/Images/getpoza.aspx?IDPoza=8332%3B0&Display=Original

Noaptea singurul mod de deplasare rapida prin București e desigur taxiul. Toata lumea il folosește, inclusiv eu. Atat de des incat devenisem neatent si mergeam pe premisa ca orice taxi cu brand ok si pret afisat ok este intradevar “ok”.

Ei, lucrurile nu stau chiar asa. Era sa ma ard de 2 ori in 4 zile.

Prima data am luat un taxi din Unirii, parcat ca toate celelalte, cu firma inscriptionata pe el. Ne-am urcat frumos si i-am zis destinatia – Piata Salajean. Cursa in mod normal costa cam 7-8 lei din Unirii pana la mine. Tipul asta, pe langa ca nu avea legitimatie sau autorizatie la vedere, avea un aparat de vai mama lui, lipit cu leucoplast si pus pe o carpa. Ne-am dat noi seama ca el contoriza cam la intamplare din 33 in 33 de bani. Oricum pana la destinatie ne-a taxat de vreo 11 lei. Cand ne-am dat jos, alta distractie, taxiul era autorizat in Cernica si ii expirase de ceva vreme dreptul de meserie.

A doua oara a fost aseara, cand, tot din Unirii, am luat un alt taxi de brand. Nu stiu de ce nu m-am uitat mai bine, dar tipul nu avea deloc aparat, ce sa mai zic de legitimatii, autorizatii. In loc de aparat avea, dupa spusele lui, “un trandafir fiscal”, care era un tradafir adevarat, pus in locul aparatului. Tipul a vazut repede ca m-am prins ca nu e pe bune si la prima oprire ne-am dat jos toti. Ne-a luat fix cat trebuie si l-am lasat in indolenta lui, poate poate o sa il ridice politia.

Concluzia zilei e ca trebuie sa te uiti la :

  • Licenta ovala de pe lateral – din Bucuresti, valabila pana la o zi mai indepartata de ziua in care il iei
  • Tariful
  • Existenta aparatului de taxat – prins corect de bord
  • Legitimatie cu nume, poza, carnet de conducere
  • Autorizatie de taximetrie
  • Tarif afisat inauntru

Bafta la taxiuri!

3 thoughts on “Cu taxiul prin Capitala”

  1. stiu de jepcarii astia de 3-4 ani si nu mi-am luat niciodata teapa. nu cinteaza daca sunt in bucuresti sau nu, ma uit la tot. tariful pentru pornie, pe km si fimra [ca le cam stiu pe toate]. nu prea iau eu taxiuri ca am rar nevoie 🙂
    ar trebui sa completezi la tarif ca ai tariful de pornire si tariful pe km. unii au pornirea intre 10 si 20 de mii si 3 lei pe km. toamna trecuta era chiar nesimtire, cel putin la gara era 75.000 pe km. sa nu le dai foc?
    cunosc oameni care si-au luat teapa grav de tot iar taximetristii respectivi mai sunt si scandalagii. partea proasta e ca au dat spaga mai sus si politia nu poate sa le faca nimic, ca vezi doamne e legal. dar mi se pare ca bunul simt la noi se duce din ce in ce mai jos si se permit muuuuuulte chestii. jaful e legal si la nivelul omului marunt si la nivel inalt.

  2. Da, corect, mai dau tzeapa si cu asta. Insa tariful e mereu la vedere, cel putin la cei semipirati/clone – deci te fura direct din aparat.

    Cel mai sanatos e pe comanda telefonica – vine de la firma un taxi acreditat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *