Hotie descoperita pe Facebook

2805077265_8e05204450_o

Dacă poți să îți imaginezi cât de departe poate să te ducă dependența de net, nu cred că ți-a trecut prin cap că o să se întâmple așa ceva. Un hoț a fost prins după ce poliția a descoperit în calculatorul victimei niște date personale. Omul intrase pe Facebook și în graba de la părăsirea locului faptei(ca să ne exprimăm ca organul de ordine) a lăsat logat utilizatorul lui pe calculator.

Polițiștilor nu le-a fost apoi deloc greu să îl depisteze, pentru că aveau la dispoziție toate datele personale ale individului, plus poze și locuri în care umblă. Cred că era mai complicat să îl aresteze dacă ar fi venit să se predea, decât în cazul ăsta. Practic, faptul că polițiștii au găsit contul lui de Facebook într-o casă spartă îl leagă direct și insurmontabil de furt.

Busted.

Pe omul nostru prost îl cheamă Jonathan Parker, e din Pennsylvania, are 19 ani și e dependent de Facebook. Atât de dependent încât nu a putut să se abțină de la a-și verifica Wall-ul în timp ce era la furat. Omul e la pușcărie acum și îl așteaptă 10 ani pentru intrare prin efracție, furt și distrugere.

Nici nu furase cine știe ce – 2 inele cu diamant de 3500$, în total. Se pare că dependența/prostia lui îl va ține departe de social media mai multă vreme. Sunt curios cum o să se descurce. :))

Asta e latura Social Media periculoasă de care vorbea Bogdana în prezentarea atât de controversată de la Webstock – Facebook e periculos pentru că poate să dea cuiva un set de informații ce te pot afecta grav. Chit că asta înseamnă un status despre șeful tău sau o poză de la o noapte de beție sau chiar un cont uitat în casa pe care tocmai ai jefuit-o, te poate înfunda personal sau profesional.

Totuși, până la urmă depinde de inteligența fiecăruia cum alege să folosească social media. Dacă te gândești în momentul în care publici o poză/un text că e ca și cum ți-ai pune pe tricou și ai ieși cu el în stradă, poate te apuci să selectezi ce faci public.

Vă las în final cu prezentarea Bogdanei – în engleză 🙂

5 thoughts on “Hotie descoperita pe Facebook”

  1. frate, terminati cu porcaria aia de prezentare, serios, ridicati la rangul de manual o laba, nu realizati?

  2. Mesajul prezentarii e unul bun, din punctul meu de vedere:

    Ai grija ce pui pe social media, ca s-ar putea sa regreti apoi. Foloseste-le cu cap.

    N-am apucat sa discutam – de ce zici ca e o laba? Nu de alta, dar am mai auzit pareri impartite despre prezentarea asta.

  3. daca ai mai auzit pareri, inseamna ca ale mele sunt pe-acolo unde se spune ca prezentarea e o porcarie si se pedaleaza prea mult pe carisma bogdanei, chiar si cand scoate tampenii

  4. Carisma are Bogdana. Ca nu a spus ceva total nou, sunt de acord. Nici Bob Rapp nu a facut-o. El ne-a zis sa fim sinceri pe Social Media 🙂

    N-as zice ca a scos neaparat tampenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *