Nu asa calculezi influenta in blogosfera

243814203_4760158b02

Subtitlu: Cum să atragi trafic şi comentarii stârnind orgolii, tabere şi fani de bloggeri 🙂

Am observat de 2 zile o iniţiativă de măsurare a influenţei bloggerilor pe PR365.ro, noul portal de PR şi comunicare online, şi n-am putut să rezist tentaţiei să mai scriu o mică analiză.

Am început cu lista, care nu a fost de la început populată cu peste 50 de intrări, însă pe parcurs, au fost adăugaţi şi alţii. Din păcate iniţiativa ia în calcul doar publicul care vine pe PR365 şi votează, ca urmare a promovării pe Twitter şi pe FTW. Drept urmare se votează bloggerii între ei, cu oamenii din industria de online şi publicitate.

Rezultatele acestui tip de poll va fi: ”Bloggerii care influenţează cel mai mult alţi bloggeri sunt : 1,2,3… ”

De aceea am creat sondajul de mai jos: pentru a descoperi împreună oamenii care pot influența cel mai mult anumite segmente de public.

Pe baza sugestiilor voastre filtrate de noi, echipa PR365 se va strădui să realizeze profile de „influencers”2. Prin urmare, votati!

sursa pr365

Bloggerii care vizitează pr365 nu sunt nici pe departe comparabili nici ca trafic, nici ca şi comportament de cititor/consumator pe blogurile la care se vrea calculată influenţa. Mă gândesc doar la audienţele lui Zoso şi Arhi, care depăşesc 5-10.000 pe zi. Nu ai niciun mecanism de măsurare a influenţei prin simpla alegere a 10 bloggeri dintr-o listă de 50.

Nu neg rezultatul în sine, ci utilitatea lui finală – de regulă sondajele de genul ăsta au rolul de suport în vânzări de spaţii media, în crearea de campanii online, în planificare şi ai nevoie de date mult mai bine segmentate şi mult mai specifice.

Voi ce ziceţi?

5 thoughts on “Nu asa calculezi influenta in blogosfera”

  1. e clar ca nu se poate masura astfel. dar nu cred ca cei de la pr365 au vrut sa masoare, ci mai degraba au vrut sa vada opinia cititorului pr365. cel putin asta cred ca este sensul unui sondaj pe un blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *