Wordcamp – fac niste lamuriri

Am vorbit aseară la #ftwparty cu @mirinel despre Wordcamp şi nu numai, el povestindu-mi printre altele despre cum a prezentat evenimentul la #opencoffee şi lumea la sfâşit nu a înţeles de ce se face şi ce este evenimentul.

Cred că cel mai important lucru este să clarificăm un aspectWordcamp este o licenţă internaţională a celor de la WordPress, care se acordă unor oameni la cerere. Cei doi Mihai(Irinel şi Auras) au luat licenţa pentru România. Evenimentul apare pe pagina principală a wordcamp.org:

wcamp

WordCamp is a conference that focuses on everything WordPress. WordCamps are informal, community-organized events that are put together by WordPress users like you. Everyone from casual users to core developers participate, share ideas, and get to know each other. WordCamps are open to WordPress.com and WordPress.org users alike.

Licenţa se acordă oricui şi nu are limitări de tipul celor de la TEDx, care îţi trimit un set de reguli şi un brand guideline mai strict decât la multe corporaţii 🙂

În fine, revenind la conferinţa Wordcamp din România, vreau sa povestesc puţin despre concept şi pentru asta am să îl împart în 2.

Wordcamp Ziua 1 este dedicată bloggerilor tineri, care nu au încă experienţă cu WordPress sau care se gândsesc să treacă pe WordPress cu blogul lor şi vor să afle mai multe lucruri decât poate să îi înveţe un tutorial – hands on experience. Practic, dacă ai blog de mai puţin de un an, ziua 1 poate să îţi dea nişte direcţii în care să mergi cu scrisul tău, să te ajute să înţelegi nişe, lucrul pe nişe, hostingul.

Subiectele din prima zi:

  • Hosting pentru Blogguri
  • Cum aleg o tema
  • Ce plugins sa folosesti
  • Optimizare Blog
  • Cum sa scrii pe blog
  • Cum sa-ti cresti blogul
  • Bloguri de echipa
  • Bloguri de Nisa

Pe lângă agenda efectivă o să poţi să împarţi o bere/şuncă cu unele din numele grele din blogosfera româneasă. Şi se ştie că la bere/pişcoturi se face cel mai bun networking 🙂

Ziua 2 din Wordcamp este mult mai apropiată de interesele mele de blogger cu hosting şi temă proprie personalizată 😀 Se intră un pic mai mult în detalii şi o să analizeze aspectele business a lucrului cu WordPress. Practic, în ziua doi se va insista foarte mult pe programarea WordPress, teme personalizate, industria de creare de teme, care la noi e subţire şi pe ici pe colo, chestii din astea mult mai tehnice şi mai interesante pentru un grupuleţ select de oameni care se pricep.

Astea fiind zise, Wordcamp în România pe 16 – 17 Septembrie este un eveniment afiliat şi susţinut de creatorii WordPress(Auttomatic). Aşa ca să fie mai clar acum 🙂

Teasing – Luni, lansez oficial promovarea TEDx Bucharest pe Titusblog

5 thoughts on “Wordcamp – fac niste lamuriri”

  1. Cu plăcere, chiar mă mirasem că lumea nu știa de licența internațională și că vine de la WP cel mare. Sper că e mai clar acum

  2. Rectificare sau adaugire : in ziua doi vom avea si 2 discutii legate de bloguri de manageri si bloguri de companie.

    Luni vom anunta si aganda finala si vom lansa si comunicatul de presa

    Numai bine,
    Auras

    PS: sa inteleg ca te-ai inscris in concursul de la http://www.wordcamp.ro/sustine ?

  3. P.S. reply – Dacă voi vreți, pot să mă înscriu, dar nu știu dacă pot ajunge la conferință, s-ar putea să am foarte mult de muncă zilele alea 2. Dar vedem.

  4. Titus, tu decizi daca vrei sa vii, noi vom trage la sorti pe cei care si-au manifestat dorinta sa vina, chiar si pt cateva ore (biletul e oricum pt ambele zile)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *