Austria – povestea a doua zile de documentare

Experiența mea în Austria se apropie de final. Au fost 2 zile extrem de pline, în care am făcut o mulțime de poze(o să vedeți în curând cum arată Snow Explosion prin ochii unui blogger), am vizitat zona Ossiach și Villach, am parcurs 700 km cu mașina prin Austria și am zburat 🙂

În prima zi, am aterizat și am urcat direct în mașina lui Grethard, care mi-a fost gazdă, ghid și șofer pe tot parcursul drumului 🙂 și pe calea asta îi mulțumesc. Am făcut cam 3 ore din Viena până în Ossiach. Pe drum a plouat, inclusiv când am ajuns la fața locului, atât de închis era încât era să renunțăm la sesiune foto de pe munte din cauza asta.

Am ajuns la complexul unde se va întâmpla tot Snow Explosion, în Ossiach și am vizitat camerele, facilitățile, restaurantul, am făcut niște poze. Până am terminat cu tot complexul s-a oprit și ploaia. Am putut să ieșim afară și să continuăm sesiunea foto.

Am fost în vârful muntelui, pe Gerlitzen, la cam 2000 de metri, cu adidașii în picioare, unde m-am dat cu snowboardul pentru prima dată în sezonul ăsta. Am prins un pic de zăpadă de început de Octombrie. Am tras și acolo niște poze interesante, despre care o să citiți mai încolo 🙂 nu vă zic mai multe acum.

După ce am petrecut noaptea în Ossiach, a doua zi am mai dat o raită pe munte, ca să mai fotografiem o facilitate foarte tare a Snow Explosion – baza de pe pârtie 😉 Și despre asta o să aflați un pic mai încolo.

În tot acest timp, am aflat niște chestii interesante despre Austria, pe care e bine să le țineți minte:

  • ei beau mai mereu capucino și nu au auzit de cafea lungă
  • nu prea mănâncă pâine la masă
  • nu prea mănâncă ciorbe
  • au o bere genială, mai ales în Villach
  • au o supă specială cu clătite feliate în loc de crutoane
  • șnițelul se comandă cu încredere(e mare și bun)
  • șoferii sunt civilizați și calmi
  • se poate șofa liniștit după o bere 🙂

Asta e supa de care vă ziceam – foarte bună, tradițională și simplu de făcut.

Bonus!

Un mic outdoor care mi-a atras atenția:

La ce credeți că face reclamă? 🙂 Aveți 3 încercări, apoi dau eu răspunsul

Cazare hotel la cel mai bun pret!

6 thoughts on “Austria – povestea a doua zile de documentare”

  1. E foarte frumos in sudul Austriei 🙂 mi-a placut foarte mult si as mai fi stat. O sa vina si poze+povesti cand ajung in Romania.

  2. Asa ca e geniala supa cu clatite??!! Wai dor mi-e de ea!!! Cat despre paine… pe unde am umblat eu… se manca… inca au prea multe feluri.. 😕 🙂

  3. Strange, mie mi-a spus Gerthard ca nu se prea mananca paine la ei, in zona Ossiach. Supa aia cred ca o sa mi-o fac si eu pe-acasa, ca a fost prea buna. Nu e foarte greu de facut 🙂

    Daca ti-e dor de ea, hai la Snow Explosion 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *