Mai mult 5000 Euro pe luna sa nu faci nimic

img

E îndeajuns să nu mai muncești și să faci ceea ce vrei tu să faci?

Alex a dat provocarea asta pe blog. Și mulți au sărit să zică de cum s-ar plimba ei, cum ar huzuri, cum ar face orice altceva decât munci 🙂

Din punctul meu de vedere, orice sumă de bani aș avea lunar, am nevoie de activitate, că ea se numește sex, vizitat, scris, citit sau pur și simplu dat cu dalta în lemn. Am nevoie de diversitate. Nu cred că aș sta să dorm toată ziua, să mă trezesc și să bat câmpii aiurea sau să bat barurile lumii căutând distracții.

Cred că le-aș lua pe rând, aș face toate lucrurile pe care nu le-am făcut până acum – cum ar fi să sar cu parașuta din avion, să mă dau pe o pârtie virgină în vârful unui ghețar, să mă bălăcesc în Caraibe, să văd toate țorile din lume(apropo, mi-ar lua cam 1 an să fac asta). Apoi probabil că m-aș apuca să povestesc despre asta, pentru că asta îmi place să fac – să povestesc într-un mod mișto despre lucruri, oameni, campanii.

Cumva cred că nu simt nevoia asta să zac pentru că îmi place la nebunie ceea ce fac și îmi dă energie. Cred că dacă simți nevoia să zaci/să îți dai demisia urgent/să fugi în altă țară, ai nevoie să schimbi ceva urgent în viața ta, pentru că ipoteza de mai sus nu o să fie niciodată adevărată – pentru majoritatea oamenilor – doar dacă nu câștigi la un loto(visul oricărui românaș adevărat 🙂 )

Serios, dau și eu mai departe.

Ce ai face dacă cineva te-ar plăti pentru că exiști? Și ți-ar zice: fă orice vrei.

15 thoughts on “Mai mult 5000 Euro pe luna sa nu faci nimic”

  1. Eu cred ca asta e senzatia tuturor care stau f prost cu timpul liber, prima impresie e ca nu-ti doresti decat sa stai departe de activitate, de birou. Ma apuca si pe mine, dar dupa doar 2 zile de bolit acasa departe de birou ma apuca “tremuriciul” 🙂

  2. Să știi că am întâlnit și oameni care adoră să nu facă nimic. Pe mine, personal, mă ucide gândul ăsta, de a nu face nimic. Și dacă am de exemplu o săptămână de ars gazul, tot mă apuc de ceva.

    În ce sens te apucă tremuriciul, ca să înțeleg bine? Că trebuie să faci ceva productiv? 🙂

  3. Nici eu nu aş putea să zac, cum zici tu, dar aş profita din plin de vacanţe. Fără nici un fel de activitate chiar te transformi într-o legumă.

  4. Eu as lua fericit banii si as continua sa fac ce fac deja. As lua banii tocmai pentru ca nu traiesc pentru ei, tot ce am facut pana acum a fost sa invat/aplic metode sa obtin bani, nu sa am bani.

    Daca felul in care castig bani (inclusiv viitori) nu m-ar satisface, normal ca as prefera sa huzuresc fara vreun scop. Orice primesti d-a moaca nu este nici pe departe la fel de satisfacator ca un lucru muncit de mana ta.

    Planul ar fi sa am pensie de 5000+ euro, dar aia nu mi i-ar “da” cineva, pur si simplu, ar fi munciti. Deci nu se pune.

  5. Dupa cum am raspuns si la Alex, iti spun si tie:
    “Voi renunta la 1 job (ca nu imi place unul dintre ele deloc) si le voi pastra pe celelalte, dar voi muncii cu jumatete de norma doar… si imi voi lasa timp ca sa pot sa reinventez coada la cireasa!”

  6. Da, that’s the spirit! Îmi place să văd că nu sunt singurul nebun care și-ar continua treburile în mare măsură 🙂

    Mi-a plăcut în special comentariul lui Dan, cu coada de la cireașă – îți vin mult mai multe idei când nu ai presiunea zilei de salariu(să zicem așa 🙂 )

    Concluzia serii: nu banii ne fac fericiți, ci ceea ce putem face cu ei :>

  7. in momentul in care ai fi platit sa traiesti ai fi provocat sa-ti schimbi putin din directia vietii. Saracia asta.. nu saracia, e prea tragic zis..insa, faptul ca trebuie sa muncim 30 sa platim un apartament ne aduce o oarecare motivatie 30 de ani. Faptul ca vrei sa strangi bani sa-ti cumperi o masinuta, te motiveaza cumva, si muncesti pentru asta. In momentul in care toate astea iti vin fara sa mai faci nimic ai cam imbulinat-o. Pana la urma te plictisesti si tot te apuci de munca.. Cel putin de munca aia care iti place 😀

  8. ionut, personal nu cred că o să mă leg vreodată la cap cu vreun credit de 30 de ani – mi se pare absurd să plătesc triplu pentru ceva ce aș putea strânge bani în 4-5 ani.

    Cred că până la urmă găsești o cauză pentru care să muncești/lupți, că asta înseamnă să termini toate jocurile pe calculator din lume sau să salvezi balenele

  9. Cred ca problema pusa in articol era mai putin filosofica decat cea de a zbura, cu atat mai mult prin aer 🙂

  10. Daca as avea 5000 de euro pe luna mi-as lua o Dacia Solenza, si as porni peste tot in tara cu ea. Probabil m-as muta din Bucurestiul asta plin de noxe pe undeva prin Orastie, pe langa cetatea Sarmisegetuza si as investi un pic pe-acolo. In rest … toate bune si frumoase. Numai sa fie vreunu care sa de-a banii astia.

  11. Doar o Solenza? Cu 5000 pe lună? Haide măi, poți și mai mult de atât. Mișto zona unde vrei să te muți, ar merge mai bine un 4×4 pe acolo, totuși

  12. @Titus
    Da, o Solenza. Inainte de toate sunt patriot. Momentan am o Dacie Papuc 1307 in 5 locuri. Imi plac lucrurile romanesti. Unele dintre ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *