La ce foloseste Internet Explorer

Am tot citit în ultima vreme despre IE, mai ales 6, de care lumea încearcă să scape definitiv. E un coșmar pentru developeri Web, atât 6, cât și 7 având probleme mari în desenarea website-urilor bazate pe DIV-uri și CSS. Te poți trezi că pe Firefox/Chrome/Opera/Safari prestează perfect și că pentru IE6/7 îți mai ia vreo 2 zile să îl optimizezi.

La un moment dat, am și văzut o campanie pe tot online-ul, care avea ca scop să omoare IE6. Pe Twitter au strâns peste 14.000 de suporteri din toată lumea – cam puțin, în comparație cu numărul de utilizatori de IE6 🙂 , deși cred că cei care s-au raliat la această campanie sunt cumva implicați în webdesign/development sau au avut probleme cu virușii.

Dacă ești urăști atât de tare Internet Explorer 6, poți să îl și faci să cedeze total, cu un cod simplu în html-ul/php-ul tău:

<!--[if lte IE 6]>
<STYLE>@;/*
<![endif]-->

Codul de mai sus se pune oriunde între tagurile de HEAD și face ca Internet Explorer 6 să se blocheze. Urât, dar eficace 🙂 – eu l-am pus. Cine are IE6 și poate să îmi testeze blogul? :))

Nu îl puneți pe blog, că dă alertă de CSS Exploit la anumiți antiviruși – eu am primit pe Twitter imaginea asta:

41094684

Repet, nu e virus, e un exploit.

Acum revenind la imaginea din capul articolului, la ce folosim până la urmă Internet Explorer? Cred că e destul de ilustrativ chartul de mai sus, pentru majoritatea utilizatorilor cât de cât savy.

11 thoughts on “La ce foloseste Internet Explorer”

  1. da, mai am si alte comics/humor shit, daca te pasioneaza. Ai vazut-o pe aia cu gripa porcina?(tot de la GraphJam)

  2. Internet Explorer – The fastest, most secure browser available to download Firefox.

    Dar stai tu linistit ca am fost la o institutie de stat si anume Cadastru unde oamenii aveau training pe o “noua” aplicatie pentru care au cumparat super servere. Din nefericire trainerii nu au putut arata cum functioneaza aplicatia pentru ca nu au gasit un PC cu IE6 pe acolo. Aplicatia rula doar pe IE6.

    Live the dream!

  3. Am mai vazut aplicatii facute doar pentru IE. Dar chiar pentru IE6 fara suport mai sus, tre sa fii profesionist, tata :))

  4. Ca sa-mi verific online banking-ul, ca primitivul de la BT nu merge decat pe IE – e un Micro$oft Exchange, si nah. Si da, pentru Firefox.

  5. Gata. Stiu! hai sa strangem cat mai multe aplicatii web/site-uri, care merg numai pe IE 🙂

    Sunt curios ce iese!

  6. @Titus să vedem:

    * ebanking-ul de la Emporiki
    * ebanking-ul de la AlphaBank

    (de fapt sunt construite pe aceeași platformă).

  7. elicitatie.ro avea probleme cu alte platforme, mergea doar cu IE.

    Oracle Collaboration Suite 10g e recomandat sa lucreze pe IE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *