Evaluare cu ajutorul social media

johari.windowAcum 2 zile am citit un articol pe blogul lui Bobby Voicu, despre Johari Window. Unealta de care vorbea Bobby în articolul respectiv te ajută să afli ce cred oamenii despre tine, printr-o serie de caracteristici cheie.

Cum funcționează?

Intri pe site-ul ăsta și îți alegi 5 caracteristici pe care tu consideri că le ai ca dominante în trăsăturile tale de caracter și în interacțiunile tale cu ceilalți. Asta e parte ”eu știu despre mine”.

Apoi ți se dă un link unic, cu care poți apoi să îți bâzâi prietenii(linkul meu 🙂 ). Roagă cât mai multă lume să completeze Johari Window pentru tine, pentru că doar așa o să poți afla cu adevărat ce imagine ai în relație cu cei din jur. Asta e partea ”ei știu despre mine

Totodată, poți urmări în timp real cine ți-a completat caracteristicile, cu ajutorul celui de-al doilea link dat de site. Acolo îți vor apărea celelalte două părți:

ei nu știu despre mine” – caracteristici pe care eu consider ca le am, dar ceilalți nu le văd ca dominante

nici eu, nici ei nu știu despre mine” – caracteristici pe care nici eu, nici ceilalți nu le vedem ca dominante

Prin acest articol vroiam să clarific un pic de ce am dat linkul respectiv pe Yahoo Messenger, pe Twitter, pe Facebook și pe GTalk. Vreau să știu ce credeți despre mine.

Utilitatea acestui exercițiu este de două tipuri – una de evaluare personală și autocunoaștere, iar a doua este evaluarea relației și comunicării verbale și nonverbale cu oamenii cei mai apropiați.

O explicație mai detaliată a Johari Window puteți citi aici. E un site care explică întreg conceptul și interpretările rezultatelor testului.

P.S. recomand testul ăsta mai ales membrilor AIESEC 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *