Niste concursuri faine de care nu stie multa lume

Am noroc cu mama, care îmi trimite lunar un newsletter din care aflu de diverse concursuri organizate la nivel de Uniunea Europeană. Cred că marea problemă a acestei instituții este, în continuare, vizibilitatea și transparența acțiunilor. De cele mai multe ori, acțiunile și concursurile din partea UE ajung să fie comunicate pe site-uri cu trafic mic, prin ziare cu circulație mică sau cine știe pe ce pliante, undeva în birourile din țară. O să încerc în fiecare lună să vă povestesc despre concursurile și acțiunile faine, pe care le primesc și eu pe mail 🙂

Așadar, luna asta am aflat despre:

Bursele Memoriale Anita Borg 2010 oferite de Google – pentru fetele studente la facultate sau master, în domeniile : informatica, automatica, ingineria calculatoarelor sau un alt domeniu tehnic apropiat, cu rezultate excelente la învățătură 🙂 mai multe detalii, aici. Data limită pentru trimiterea formularului de candidatură şi a documentelor solicitate este 1 februarie 2010.

Concurs internaţional video: DEMOCRAŢIA: Vocea ta. Videoclipul tău – clipul trebuie să pornească de la ”Democrația este…..”. Data limită pentru trimiterea lucrărilor este: 31 ianuarie 2010. Participanţii trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani. Videoclipurile pot aborda orice gen: ficţiune sau documentar, animaţie sau acţiune, să aibă maximum trei minute, să fie în engleză sau să aibă subtitrare în engleză. Mai multe info, aici. Premiul e o excursie în Statele Unite.

Concursul Trafo de informare a tinerilor – ăsta se potrivește și pentru bloguri – concurs de creatie: un articol, un video, un text sau fotografii, într-una din următoarele categorii: Spune, Fă ca mine, Cum să ajung de la A la B. Participanţii pot trimite un număr nelimitat de mesaje până pe 31 ianuarie 2010. Detalii

European Young Journalist Award 2010: „Lărgeşte-ţi orizontul” – Se caută cei mai talentaţi tineri jurnalişti din Europa! – Concursul se adresează jurnaliştilor şi studenţilor la jurnalism din presa scrisă, online sau din radio şi se va desfăşura până pe data de 28 februarie 2010. Articolele trebuie să se concentreze pe tema extinderii UE şi să o dezbată din perspective creative şi care îndeamnă la cugetare şi trebuie să fie publicate în perioada 1 octombrie 2007 – 28 februarie 2010. Premii Juriile naţionale din întreaga Europă vor selecta 36 de câştigători naţionali care vor face o călătorie culturală şi istorică la Istanbul în mai 2010. Detalii aici.

„Desenează-mi un drept!” – concursul de postere – echipă de 4 membri (de 10-14 sau15-18 ani) cu un supraveghetor adult. Alegi un drept anume din Convenţie pentru a-l ilustra pe poster. Prezinți ideile pe un poster cu formatul A2 și îl trimiti până pe 19 martie 2010. Mai multe detalii aflați de aici.

Eu am aflat de concursurile astea de pe site-ul Centrului Europe Direct Maramureș, unde sunt publicate știri despre concursuri, acțiuni și evenimente europene.

One thought on “Niste concursuri faine de care nu stie multa lume”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *