Social media pentru hoti

Scriam acum ceva timp despre omul care a fost descoperit când jefuia o casă, pentru că a folosit Facebook de la calculatorul victimei. Atunci social media și dependența individului față de ea(venită din ego, orgoliu, spune-i cum vrei) au ajutat la prinderea lui destul de rapidă. Poliția s-a folosit de datele rămase în calculatorul victimei și în câteva ore pusese deja mâna pe individ.

Hai să luăm acum reversul medaliei și să ne uităm la modul cum funcționează geolocalizarea pentru hoți.(adică îți identifică poziția reală, oriunde ai fi în lume – în raza de acțiune a semnalului de internet). Mai în glumă, mai în serios, trei olandezi(Barry, Boy și Frank) au creat un serviciu de găsit oameni care tocmai au plecat de acasă, oriunde în lume. Aplicația se bazează pe API-ul de Twitter(adică preia informații din baza lor de date) și se numește pleaserobme.com

Our intention is not, and never has been, to have people burglarized.

Site-ul e însoțit de disclaimerul de mai sus, ca nu cumva să îți vină vreo idee și să îi dai în judecată, în caz că hoțul spune că te-a găsit cu ajutorul serviciului lor. Are o unealtă de căutare, prin care poți să îți targetezi furturile, în funcție de oraș sau regiune, iar aplicația îți și spune cam de cât timp a plecat individul/individa de acasă.

Să zicem că sunt un hoțoman prin Paris și vreau să fur – exemplul e luat random de pe site-ul lor.

Ei sunt primii patru oameni pe care pot să îi targetez. Acum problema e că trebuie să îi fi urmărit în prealabil, ca să știu unde stau ei, pentru că aplicația îți furnizează doar locația curentă a potențialei victime – așa afli că a părăsit casa și se află în trafic/la birou.

Cum poți să eviți să apari pe site-uri de genul ăsta?

Simplu, dezactivezi geotagging-ul din Setările Twitter:

geono

Cred că ar trebui să includă și ei pe site o sugestie de genul ăsta.

One thought on “Social media pentru hoti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *