Raspunsul Twitter la atacurile de phishing – T.co

Ieri a apărut o știre interesantă pe blogul Twitter, în care anunțau că dau drumul serviciului t.co – scurtătorul de linkuri de pe Twitter.com . Încă din martie, mesajele directe au început să conțină linkuri scurtate și filtrate de către t.co.

Marea schimbare de acum este că orice link trimis prin interfața web, Twitter.com, va fi transformat în t.co. Vom putea folosi în continuare bit.ly și alte servicii de tracking a clickurilor, în spatele linkurilor t.co, dacă trimitem mesaje de pe web sau direct, prin aplicațiile Twitter dezvoltate independent.

Bun, acum care-i faza? Vreau să vorbesc despre 2 aspecte:

1. Siguranța utilizatorilor de Twitter

Principalul motiv pentru care t.co există este să protejeze utilizatorii de likuri malefice, în principal împotriva atacurilor de phishing de care s-a tot plâns lumea în ultima vreme. Practic, fiecare link trimis prin t.co va fi verificat și vei fi avertizat în cazul în care site-ul pe care urmează să intri a fost marcat ca site de atac:

Picture_42

Întrebarea mea legitimă e – cine decide că site-ul respectiv e malițios? Google, desigur, cu ajutorul serviciului de safebrowsing.

Totuși, dacă site-ul tău a ajuns în lista lor, trebuie să trimiți un tichet spre Twitter, ca să te scoată din blacklist.

2. Intimitatea datelor pe care le trimiți pe Twitter

Da, iar vorbim de intimitate, pentru că serviciul ăsta încalcă puternic acest aspect în momentul în care îți verifică linkurile din mesajele directe. Dacă trimit un mesaj direct cu un link, acel link vreau să ajungă doar la persoana respectivă, nu și la un inginer de la Twitter/Google 🙂

Nu am nimic cu verificatul linkurilor pe care le fac publice pe Timeline, pentru că rolul lor este să ajungă la cât mai multă lume.

Totuși, și aici se poate discuta de utilizatorii care au tweet-uri protejate.

Din nou avem de-a face cu compromisul clasic – Îți mai încălcăm un pic din intimitate, ca să avem grijă că ești în siguranță.

Încep să mă simt ca un copil prost pe internet
🙂 Toată lumea vrea să aibă grijă de mine, să îmi verifice tot.

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *