Teatru intre beri

Ieşirea asta la mare, din weekend, a fost ceva mai altfel decât o ieșire obișnuită în vamă. A început neobișnuit prin prisma faptului că am ajuns acolo aproape la răsărit și că în loc să punem de un party, am preferat să stau la conversații până la 7 și ceva dimineața, când soarele era demult pe cer(după nori, evident) și perscărușii se treziseră.

Poate că am avut parte de o bucată din vama de demult, vama care a început prin tabere de filosofie, când stăteai la foc și te întrebai despre lucruri și viață. Am văzut ce se întâmplă după ce toată lumea se culcă, după ce ultimi cheflii se retrag în cort. Ăla e momentul în care vamaioții originali se trezesc să pescuiască, să aranjeze năvodurile sau să vadă pur și simplu plaja goală.

– pauză de somn până la ora 3 după-masa –

După ce am început așa de filosofic totul, nu puteam să stric starea în care intraserăm și am continuat în același ton, cu o dezbatere, la Șoni. Spre norocul nostru, a mai tras o tură de ploaie și am putut să ne întindem cu polemicile la un snop de vinete și un pahar de inspirație. Nici nu ne-am dat seama că s-a făcut seară și că trebuie să ne mai și mutăm cuibul.

– pauză de duș și mâncat –

Pe la 9 am scos din nou capul din cameră și am luat-o la plajă. În loc să ne apucăm de petrecere, ne-am apucat să ne amintim de cei 3 ani de AIESEC, apropo de articolul pe care l-am scris vineri, de momentele cele mai faine pe care le-a trăit pe acolo, de alegerile pe care le-am făcut și de locurile în care am ajuns.

Era să pierdem piesa de teatru de la care am pornit cu articolul ăsta. E vorba despre Ursul, de Cehov, o piesă scurtă, la care am impresia că am intrat pe la jumate. Nu contează asta, contează faptul că am stat la Bibi, împreună cu alți oameni interesați de o bucată de cultură înainte să înceapă marele chef de noapte.

Dacă ajungi prin vamă, merită să îți rupi 1h și 10 lei pentru teatrul de la Bibi. Pe mine m-a inspirat mediul de acolo și mi-a venit o idee interesantă despre care o să vorbesc mâine pe blog și la care o să am nevoie de ajutor. Ah, da, era să uit. Cafeaua de la Bibi e genială. Te trezește instant și are un gust divin 🙂

Vama și-o face fiecare așa cum vrea, dacă își găsește un colț în care se simte confortabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *