Romania a depasit Bulgaria la numarul de utilizatori Facebook

Așa cum am promis, revin cu câteva idei după connect FB, conferința cu și despre Facebook, organizată de Manafu & Co la Novotel, vinerea trecută. Faptul că deja participăm la/organizăm conferințe despre rețeaua asta socială deja e un semn că Facebook e din ce în ce mai important în România. Acest lucru a fost anticipat de Vodafone(așa cum ne-a spus CMO-ul lor în prezentarea ținută la conferință) și de aceea reclamele din ultima jumătate de an au conținut constant legături către Facebook.

Într-un fel, Vodafone a stimulat creșterea Facebook, pentru ca, mai apoi, să folosească rețeaua pentru a-și crește prezența în online-ul românesc. Cu atât mai mult, ei vorbesc cu acei utilizatori pe care i-au adus cu ajutorul reclamelor, deci sunt deja ”încălziți”. Lăsând la o parte strategia de mass-consumer market a Vodafone(care a fost genială, din perspectiva asta), hai să vorbim un pic despre cifre.

Cea mai importantă observație nespusă la connect FB a fost cea din titlu. România a depășit Bulgaria la numărul de utilizatori de Facebook, lucru care părea destul de greu de crezut acum 6-7 luni.

Romania vs Bulgaria Facebook

49. Romania (RO) 1 555 360 253 360 16.29 % 729 640

754 560

User grow: 253 360 7 %
50. Bulgaria (BG) 1 504 640 46 000 3.06 % 687 160

795 760

User grow: 46 000 20.88 %

Următorul mare hop e la 2 milioane de utilizatori.

p.s. La connect FB am primit un link spre un ghid de utilizare al rețelei sociale. Check it out.

8 thoughts on “Romania a depasit Bulgaria la numarul de utilizatori Facebook”

  1. Bulgaria are in jur de 3 milioane de utilizatori de net 😛 Cand citisem prin 2009 ca BG are mai multi Facebook-isti decat RO m-am speriat putin. E normal sa-i depasim. din ce vad in tabelul tau parca tot BG are cresterea cea mai mare, nu? 20.88%?

  2. Pingback: Romania a depasit Bulgaria la numarul de utilizatori Facebook - Ziarul toateBlogurile.ro
  3. Pingback: Tweets that mention Romania a depasit Bulgaria la numarul de utilizatori Facebook | Titus Blog -- Topsy.com
  4. Titus, daca nu gresesc, procentele de la sfarsit reprezinta procentul de utilizatori din populatia totala, si daca e asa…we are far behind…desigur putem sa ne raportam la numere absolute sau la procente…personal prefer procentele pentru ca ofera o imagine de ansamblu mai buna….

  5. Mi-aduc aminte ca vazusem topul ala cu ceva timp in urma. Oricum, ideea mea era ca nu stiu daca ne putem compara cu BG: 3 mil utilizatori vs. 8-9 cati sunt in Romania ;)Si 20.88% din coada tabelului ce reprezinta ca tot nu m-am prins 😛

  6. Penetration of Facebook in Romania to population: 7 %
    Penetration of Facebook in Bulgaria to population: 20,88 %

    …asta reprezinta cele 2 cifre :>

    @danny procentele cele mai valoroase sunt :
    Penetration of Facebook in Romania to online population: 20.93 %
    Penetration of Facebook in Bulgaria to online population: 56.84 %

    Totusi stam mult mai bine fata de acum 1 an, cand aveam 250.000 de utilizatori de Facebook, cu o rata de penetrare 1% http://www.titusblog.net/2009/08/statistici-facebook-la-zi/

  7. Total de acord Titus. suntem pe un trend ascendent si ar trebui sa fim bucurosi dar mai avem pana sa ii prindem pe vecinii de la sud de Dunare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *