Scurte despre Google, de azi

Azi Google a făcut ceva ce trebuia să facă de foarte multă vreme – a dat drumul la semnăturile cu imagini, formatabile, așa cum ne apucasem unii dintre noi să hăcuim cu ajutorul unor plug-in-uri de Firefox (care ajungeau să blocheze tot browserul).

Google Street View mai supără o țară, de data asta Australia. Deși ei s-au mai ars în trecut, cu Statele Unite, tot privind probleme cu colectarea datelor private de pe rețelele WiFi nesecurizate. Ai fi crezut că s-au învățat minte. Degeaba mai stau acum diverși executive de la ei să își ceară scuze și să promită că vor remedia problemele, the damage has been done 🙂

Cea mai tare chestie Google-related de astăzi este că poți să îți înregistrezi cont, folosind contul tău de Facebook. Azi mi-a apărut lângă o fereastră de clip informația respectivă. Știe cineva mai multe despre așa ceva? A dispărut la scurt timp după ce am văzut-o, noroc că i-am făcut o captură:

Acum o fi chestia asta parte din strategia Google de a bate Facebook sau pur și simplu vor să profite de baza lor de date. Aș înclina să cred că e varianta a doua, pentru că am dat click pe butonul de Connect și mi-a apărut următoarea fereastră:

– îi las să trimită mailuri spre mine
– le dau acces la toate informațiile din contul meu, prieteni, viață, interese, etc.
– postarea direct pe Wall fără să mă întrebe
– acces nelimitat la datele mele

Nu era mai simplu să îmi ceară userul și parola? #fail

Te-ai conecta la o asemenea aplicație? Eu nu, i-am dat un ferm și irefutabil No, thanks

7 thoughts on “Scurte despre Google, de azi”

  1. nu-l văzusem până azi la niciun clip 🙂 probabil că se propagă mai greu.

  2. Iti posteaza pe wall ce activitate ai pe youtube….altceva nu. De exemplu eu nu ma mai chinui sa pun link-uri de pe youtube cand vreau, dau favorite in youtube si imi apare pe wall. N-as zice ca e chiar un fail.

  3. Pingback: Tweets that mention Scurte despre Google, de azi | Titus Blog -- Topsy.com
  4. Nu e vorba de conexiunea aia cu Facebook, ci de faptul că poți să îți faci cont pe Youtube cu informațiile de pe Facebook. Îi zic fail pentru că e prea intruziv în contul meu, vrea prea multe detalii despre mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *