Wireless fail la Universitate, in centrul Bucurestiului


Ieri seară am avut nevoie de un pic de internet, pe la ora 7 și ceva. O ardeam aiurea prin zonă și n-am vrut să intru în ceva cafenea/să merg la ceva terasă, ci vroiam să stau în parc, la Universitate, lângă spitalul Colțea(da, în parcul ăla cu arteziane mișto). E mai multă liniște și mă pot concentra mai fain acolo decât în vacarmul din Lipscani.

În mod normal, aveam internetul mobil la mine și n-ar fi trebuit să depind de wireless la fața locului, însă ieri parcă a fost zona crepusculară acolo, pentru că, deși aveam semnal, netul nu mergea. Până la urmă am renunțat și am zis să testez minunea de internet de la Universitate, cu care se tot lăudau diverși edili că ar funcționa.

Singura rețea la care m-am putut conecta a fost AccessPress, cu semnal foarte prost și care mergea cu viteza dial-up-ului din 2001. Am renunțat și la ideea asta. Mi-am scos cablul USB pentru iPhone și mi-am pus telefonul la încărcat, ca să pot intra pe net de pe el(nu, n-am serviciul de Tethering activat și nici nu vreau să îl activez 😀 ).

Și așa am stat eu pe iPhone, conectat la laptop, pe post de priză, pe 3G, că wireless n-aveam. Și nu, n-am atras priviri pofticioase la avutul meu, așa cu scria Piticu prin 2007

Că tot vorbim de trecut, mi-am amintit o chestie. Totuși mă întreb ce s-o fi întâmplat cu proiectul hot-spot, care se lăuda prin 2007 că o să acopere Bucureștiul cu wireless până în 2010? (adică acum)

Ai prins net la Universitate? Dacă da, unde, ca să știu unde stau data viitoare.

12 thoughts on “Wireless fail la Universitate, in centrul Bucurestiului”

  1. Stai mah ca nu s-a terminat 2010 :))

    Mai era o chestie cu wireless prin parcuri…

  2. @laura thanks for the tip 🙂

    @abe eh, s-a dus jumate din el. nu-mi pun sperante ca o sa se faca ceva. suntem ocupati cu inundatii, cu TVA si cu impozite noi 🙂

  3. ala cu wi-fi prin parcuri e total bullshit. Am mers de mai multe ori prin Cismigiu unde ziceau ca exista hotspoturile si ghici ce: nu era wireless deloc. Si in timpul ala aveam nevoie sa ma relaxez in parc si sa muncesc.

  4. hai ca am experienta in locuri de stat pe net moca, si am pentru voi the tip of the tips, pe numele lui orange concept store. foarte prietenos, foarte gratis si cu wifi cu viteza foarte buna. 😉

  5. o fi prins laura de la ceva casa, a torentat ceva si au restrictionat astia accesul :))

  6. Pingback: Tweets that mention Wireless fail la Universitate, in centrul Bucurestiului | Titus Blog -- Topsy.com
  7. Stie cineva o parola pentru acces la wireless de la Universitate (prin centru pe acolo pe la Biserica COLTEI) :((
    Imi trebuie mult de tot in acea zona.
    Need HELPPP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *