Conferinta online de calitate cu Malcolm Gladwell

Am citit ieri și ieri și azi pe blogul lui Ionuț despre conferința online ținută de Malcolm Gladwell despre un subiect foarte discutat în ziua de azi – Twitter. Nu inisist prea mult pe conținutul întrebărilor și răspunsurilor, ci pe modul în care s-au desfășurat ostilitățile în timpul orei cât a stat Malcolm cu noi.

Trag de aici două concluzii. Pentru o conferință de succes ai nevoie de câteva elemente comparative din punct de vedere al calității.

1. Audiența trebuie să fie de calitate, pentru ca întrebările să fie de calitate și interacțiunea una din care majoritatea participanților să învețe.
2. Vorbitorul(ii) să fie de calitate. E condiția necesară ca să livreze un conținut interesant și să poată răspunde inteligent la întrebări și să poată susține o conversație utilă cu publicul de calitate de care vorbeam la punctul 1.
3. Cadrul de calitate – el e responsabil pentru două lucruri: primul este audiența pe care o atrage, din mediile în care e promovată conferința, iar al doilea este facilitarea comunicării între vorbitor și audiență, care trebuie, evident, să fie moderată(lăsate doar întrebările relevante și filtrat agitatorii)

A doua concluzie se referă la conținut. Chiar dacă Gladwell a discutat doar despre activism și schimbare socială pe Twitter și în cadrul rețelelor sociale în general, din ceea ce a spus el se poate extrage cel puțin o lecție de comunicare cu clienții tăi de pe internet, și anume: că e mai important să creezi atenție din partea a 10.000 de oameni decât să ajungi la 1 milion, din care doar 1000 te-au băgat în seamă.

Citește articolul lui Ionuț despre conferință.

Citește aici întregul transcript al conferinței online, de pe site-ul New York Times.

Sunt curios cum ar fi ieșit la noi o asemenea conferință online cu un om de talia lui Malcolm Gladwell

Update: Mai jos am pus și un clip cu Malcolm la TED, ca să îți dai seama cine a fost invitat aseară

One thought on “Conferinta online de calitate cu Malcolm Gladwell”

  1. Pingback: Conferinta online de calitate cu Malcolm Gladwell - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *