Skateistan – unul din cele mai faine proiecte de antreprenoriat social

Am dat peste Skateistan din întâmplare, când căutam ceva clipuri cu skateboarderi și m-a impresionat foarte mult ideea pe care oamenii ăștia au pus-o în aplicare.

În Afganistan, unde se petrece întreaga acțiune, ca în orice țară prin care a trecut un război, nu prea mai are școli ca să acopere întreaga populație.

În plus, copiii nu prea mai au chef să meargă pe la școală, așa că soluția pe care au căutat-o ONG-iștii trebuia să rezolve ambele probleme. Așa au ajuns la Școala de și cu Skateboarding = Skateistan.

Skateistan is Afghanistan’s—and the world’s—first co-educational skateboarding school. Operating as an independent, neutral, Afghan NGO, the school engages growing numbers of urban and internally-displaced youth in Afghanistan through skateboarding, and provides them with new opportunities in cross-cultural interaction, education, and personal empowerment. Skateistan’s students come from all of Afghanistan’s diverse ethnic and socioeconomic backgrounds. They not only develop skills in skateboarding and skateboarding instruction, but also healthy habits, civic responsibility, information technology, the arts, and languages.

Mi se pare unul din cele mai bune modele de antreprenoriat social pe care le-am văzut, alături de Școala Mobilă, a lui Arnoud Raskin.

SKATEISTAN: TO LIVE AND SKATE KABUL from Diesel New Voices on Vimeo.

Bine, capul ăla de capră e cel puțin creepy.

În rest, super clip, super idee!

4 thoughts on “Skateistan – unul din cele mai faine proiecte de antreprenoriat social”

  1. Pingback: Tweets that mention Titus Blog » Skateistan – unul din cele mai faine proiecte de antreprenoriat social -- Topsy.com
  2. Vazusem filmul asta acum vreo luna, intr-o noapte de stumbleupon.. Imi aduce aminte de un prieten al meu pe care l-am cunoscut in Viena.

    Tipul e nascut in America, locuise mai toata viata in Geneva, iar tatal lui e din Afganistan. De cate ori venea vorba, imi zicea ca ala e locul unde se duce el pentru reality check. E clar de ce..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *