Cui nu-i fac reclama pe blog – lista neagra

Acum câteva zile, Vali mi-a împins o leapșă interesantă. Trebuie să scriu ce produse sau ce branduri nu primesc pe blog drept reclamă de orice fel.

Treaba asta pare ușoară la prima vedere, însă mi-a dat niște bătăi de cap, până am pus pe listă lucrurile cu care nu vreau să mă asociez pe blogul ăsta. Nici n-am vrut să dau impresia că nu prea poate nimeni să își facă reclamă pe blog, dar nici că e liber la orice. Are și blogul o imagine, ce naiba.

Așadar, lista neagră arată în felul următor:

  1. N-aș face niciodată reclamă la o echipă de fotbal sau la site-urile de știri despre fotbal(cele mari). Fotbalul nu are nicio treabă cu mine, nici eu n-am nicio treabă cu ele, așa că n-are ce căuta pe blogul meu. Site-urile mari de știri despre fotbal arată a tabloide, așa că nici ele n-au ce căuta pe blogul meu.
  2. N-aș face reclamă la instituțiile statului sau la regii autonome, pe bani publici. Sunt destui care fură de la stat, n-are rost să bag și eu mâna în buzunarul statului. Dacă e vorba de un program de informare important, despre social media/internet, poate negociem. RATB, Metrorex, CFR, ANAF, ITM sau RADET nu au ce să caute pe blogul meu.
  3. Nu îmi face plăcere să promovez fast-food-ul industrial. Nu dau nume, se știu ei. Asta include shaorma, kebăbăriile și alte buticuri de la colț. Oamenii și așa au tendința să mănânce de acolo pentru că e comod. De ce să îi îndemn și eu.
  4. MLM-uri(adică schemele piramidale de marketing, care promit să te facă bogat fără muncă) sunt excluse. La fel și următoarele: Cosmetice miraculoase. Cărți de self help – gen cum să agăți, cum să te porți în public, cum să te căsătorești. Suplimente nutritive gen Herbalife. Sunt niște gunoaie ale internetului și merită să rămână la groapa de gunoi.
  5. Religie. Fiecare e cu credința lui, nu mă bag, nu vreau să influențez, așa că nu vreau să mă asociez cu vreo mișcare catolică, ortodoxă, protestantă, adventistă, reformată, unitariană., greco sau romano sau orice alt tip de religie creștină sau necreștină. Au site-urile lor, blogurile lor și vizitatorii lor căutători de icoane și lumânări la reducere.
  6. Nu vreau să pun vreodată mesaje extremiste pe blog. Aici intră politică, ecologie, orice tip de mesaj militant, hate-speech sau cine știe ce alte cauze agresive.(inspirat de Chinezu)
  7. Muzică – există monden.info, blacksheepsound.ro(chiar dacă nu-mi place hip-hop-ul), feeder.ro, etc. pentru muzică și alte bloguri și site-uri de manele, house, r&b sau mai știu eu ce porcării.
  8. Pornache, viagra, mărirea penisului, droguri, prafuri legale sau mai știu eu ce alte năzdrăvănii de genul ăsta. Ei pot să spameze liniștiți în continuare.
  9. Nu în ultimul rând, inspirat de Dan, nu aș face reclamă unui brand care plătește prost. Vrei reclamă, te costă.

Lista nu e mai lungă de atât. Sunt destul de deschis la campanii, știu să scriu despre produse și branduri clar, coerent și corect.

Acum dau leapșa asta mai departe spre Lorand, Gabriel și Ștefan Murgeanu, 3 oameni diferiți care, sper eu, vor produce 3 articole noi, diferite față de ce s-a scris până acum.

22 thoughts on “Cui nu-i fac reclama pe blog – lista neagra”

  1. @oana am citit articolul si cand l-ai publicat, dar dupa mine nu se incadreaza la publicitate religioasa, e vorba doar de interactiunea fetelor bisericesti in online, ceea ce nu cred ca e gresit

  2. Oh, come on, Dane. Folosirea omaginii Sf. Paraschiva “of Iasi” pe post de icon nu e promovare?
    Religia in sine este o forma de publicitate ideologica. iar daca intrebi de bani, da se dau bani pentru asta. Multi!

  3. “Muzică – există monden.info pentru muzică și alte bloguri și site-uri de manele, house, r&b sau mai știu eu ce porcării.”. Asta da generalizare, una destul de prost exprimată. Trist. 🙂

  4. @dan mă bucur că îți place lista mea.

    @sara am rectificat, îmi cer scuze umile 🙂

    @oana despre religie, politică, sex și fotbal putem să discutăm până mâine.

  5. Titus, nu am lăsat comentariul pentru a cere reclama și dacă mă gândeam la site-urile de muzică, le-aș fi inclus și pe cele din afară. Sper că ți-ai dat seama de asta. 🙂

    P.S.: Auzi la el, “umile scuze”. :)) Made my evening.

  6. salut,
    multumesc ca esti de acord sa-mi faci mie reclama lasand acest post aici.
    🙂

  7. Pingback: Reclama #peblog - Concediaza-ti seful!
  8. Saracul de tine. Ce sus ai ajuns incat iti permiti sa alegi cine “DA” si cine “NU”.

  9. Ai făcut până acum reclamă la ceva, ca să poți spune „la asta nu fac!”

    Ce vreau să zic e că: ai făcut o listă la ce nu faci reclamă, dar ai făcut pe blogul asta reclamă la ceva ?

  10. Bravo, imi place cum gandesti. Si eu am un websitte non profit si la fel nu accept reclame sau “schimburi de link-uri” sau oferte de la cei gen SEO. La urma urmei daca am decis sa fie non profit pentru mine de ce sa fie “profit” pentru altii ? Cei care vor reclame nu trebuie decat sa plateasca acele saitte-uri care se ocupa cu asa ceva, si nu mocca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *