Super 8 la Movieplex Bucuresti

Guestpost scris de Sergiu Căpîlnean, care a fost la film, la invitația Ro Image 2000(mulțumim!).

Vineri seară am fost la Movieplex Cinema, în Plaza România, să văd Super 8. Auzisem de el că ar fi science-fiction, că ar fi fost regizat de JJ Abrams şi produs de Stephen Spielberg, amândoi cu palmaresuri impresionante, însă prea multe nu ştiam despre el.

Când m-am dus la cinematograf, nu ştiam la ce să mă aştept de la film. Titlul nu spune nimic despre film, referindu-se la un tip de cameră video portabilă din anii ’70.

Ce mi-a plăcut la film:

  • Mi-a plăcut că, deşi a fost regizat şi produs de nume răsunătoare, filmul nu a fost cu actori mega-cunoscuţi, care să distragă atenţia de la poveste şi acţiune
  • Felul în care e povestită acţiunea, din perspectivă acelor copii, care încercau să realizeze propriul lor film despre dezastre, mi s-a părut interesant şi original. Pe lângă asta, nu apare “creatură” care evadează, şi nu afli ce caută acolo, până pe la mijlocul filmului
  • Copiii, personajele principale din film, au personajele interesante, iar actorii chiar joacă bine pentru vârstă lor
  • Sonorizarea a fost foarte bună, mai ales momentele de tăcere, iar efectele speciale au fost şi ele demne de un adevărat film SF
  • A existat şi o interacţiune amoroasă, între doi dintre copii, însă totul a fost păstrat la un nivel inocent.
  • Au reuşit să redea în mod credibil atmosferă anilor ’70, fără să recurgă la clişee

Totuşi, cel mai mult mi-a plăcut felul în care au îmbinat suspansul şi pericolul cu comicul. Super 8 este un film cu simţul umorului.

Ce nu mi-a plăcut

  • “Creatură”, care evadează, şi pare să provină dintr-o specie cu tehnologie avansată, pare în acelaşi timp sălbatică, neavansata.
  • Au fost unele momente în care legile fizicii parcă nu se aplicau, cum ar fi deraierea trenului sau copiii care au supravieţuit la unele explozii mai apropiate

Una peste altă, filmul merită văzut, şi reuşeşte să te ţină pe marginea scaunului, şi în acelaşi timp te mai face şi să râzi.

Poate de aia are un respectabil 7,7 pe IMDB.

Premiera are loc pe 29 Iulie, în Bucuresti: Drive In Baneasa, Hollywood Multiplex, Light Cinema, Movieplex, Patria, Cinema City: Cotroceni, Sun Plaza, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Iasi, Pitesti, Timisoara, Odeon Cluj, Lotus Oradea, Cityplex Constanta, “Florin Piersic” Cluj, Satu Mare, Patria Craiova și Slatina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *