Politica 2.0 – alegerile din Statele Unite și ce înseamnă asta pentru România

Din categoria ”Best use of Social Media”, dacă tot vorbeam zilele trecute de trenduri și de Social TV în comentarii, vă povestesc un pic despre o idee faină a MSNBC – dezbaterea politică live pe Facebook.

Da, americanii vor putea urmări dezbaterea candidaților republicani pentru prezidențialele de anul ăsta pe Facebook, datorită parteneriatului MSNBC cu rețeaua de socializare. Oamenii logați pe Facebook vor putea pune întrebări live și vor putea urmări dezbaterea prin video/audio streaming.

Având în vedere că 2012 e an electoral și la noi, poate o să vedem și din partea candidaților și partidelor politice din România mai multă creativitate și inovație în mecanismele de comunicare politică pe internet.
Cred că a venit vremea să meargă mai departe de postăceală, activism, bannere și advertoriale pe online. Nu, o pagină anemică de Facebook nu e suficient. Și blogul e deja ubicuu.

Politica românească 2.0 nu a exploatat încă integrarea canalelor de comunicare online-offline, nu a exploatat video suficient, nu a exploatat interacțiunea autentică sau experimentele/PR stunt-urile online. Poate vedem ceva nou la toamnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *