Fapte bune, maine, in Vitantis

Chiar dacă n-am cum să ajung, genul ăsta de inițiative merită toată atenția și participarea noastră. Pe scurt, conform statisticilor internaţionale, 1 din 100 de copii este afectat și fără tratament special, ei riscă să rămână izolați

Sâmbătă, 22 Septembrie, de la ora 15:00, în Vitantis Shopping Center, se dă startul campaniei ˝Ajută
un copil cu autism să meargă la școală!
˝. Alături de vedetele Kanal D, Christian Sabbagh, Simona Pătruleasa, Silvia Ioniță, Raluca Lăzăruț și Bianca Ioniță, Asociația Învingem Autismul și programul Jucăriada, cu sprijinul Butterfly Media Group, copiii cu autism și cei cu dezvoltare tipică vor participa împreună la ateliere de pictură și lucru manual, realizate în locul de joacă Yellow Place, din Centrul Comercial Vitantis. Participarea în campanie presupune și cel puțin o donație de 2 Euro la sms 8842 și ajută un copil cu autism să meargă la școală!

Copiii de la centrul Învingem Autismul, sprijiniți de terapeuții lor, vor prezenta pentru prima dată în public un dans pe care l-au pregătit aproape zinic și care va fi o surpriză inclusiv pentru părinții lor. La eveniment va participa și grupul ContraPunct, care vine să susțină această cauză cu dansuri și cântece. Toți copiii vor fi întâmpinați cu premii speciale din partea Vitantis Shopping Center și a partenerilor: Domo și Carrefour.

În plus, sâmbătă va avea loc şi lansarea, în parteneriat cu Editura Frontiera și Librăriile Cărturești, a cărții „În zbor barba nu crește” (despre care am vorbit pe Instagram vineri). Cartea este un jurnal emoţionant, care povestește cu umor și optimism întâmplări adevărate trăite de Horia Rizea, un băiat de 13 ani, alături de Kiti, sora sa cu autism. Lansarea va fi însoțită de o expoziție de fotografie-eseu despre Horia Rizea și familia sa, realizată de fotograful Andrei Pungovschi. Din Vitantis Shopping Center, Caravana va pleca în Cluj şi Iaşi, aviz bloggerilor de acolo, să scrieți, vă rog.

Fondurile strânse în urma campaniei vor ajuta la pregătirea specializată pentru școală a copiilor care beneficiază de serviciile Centrului Învingem Autismul și la formarea a 100 de cadre didactice din țară, din grădinițe și școli de masă, în metode de predare pentru copiii cu autism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *