N-aș vrea să lucrez cu un om care și-a fraudat BAC-ul

UPDATE: Între timp s-a intervenit și a încetat operațiunea microbuzul, însă elevii rămân citați.

De dimineață văd cum se scandalizează lumea că 100 de elevi au fost ridicați de la un liceu din București și îi cercetează pentru mită. Evident, părinții, complici în poveste, se opun, blochează poarta, iar de aici iese circ numai bun pentru online și TV. Mă mir că nu au luat și profesorii, să fie toată gașca.

Din punctul meu de vedere, toată povestea asta nu are nicio legătură cu statul de drept. Dacă oamenii ăștia se învață de mici, de la 18 ani, deci majori și anchetabili, că merge cu șpaga și furtul, atunci nu o să plătească nici impozite, nici amenzi, nici nu o să facă niște contracte legale sau să plătească factura la timp. Ei au învățat că merge și așa, că ne înțelegem, că discutăm. Eu zic că trebuie să învețe să respecte regulile și că frauda/tentativa de fraudă/mita/tentativa de mintă se lasă (cel puțin) cu drumuri pe la poliție și la direcția anticorupție.

1002094_524510854284292_1383490335_n

De acord, nu trebuie să faci circ la TV pe tema asta, mai ales dacă nu există o pronunțare definitivă și irevocabilă. Dar cred că vor să îi scoată drept exemplu. Dacă noi toți am putut lua BACul fără șpăgi și copiat, atunci se poate.

N-aș vrea să angajez sau să lucrez vreodată un trișor de genul ăsta.

(poza e de aici, dați-le like, pentru că merită)

2 thoughts on “N-aș vrea să lucrez cu un om care și-a fraudat BAC-ul”

  1. Eu consider că-s mai condamnabilli oamenii care acceptă mita sau care permit să se întâmple astfel de ‘infracțiuni’.
    Una e să știi că e ușor să dai și să ți se accepte mita. Alta e să știi că nu ți se acceptă, pentru că atunci nici inițiativă nu mai ai.

  2. De acord, de asta ziceam că mă mir de faptul că au luat doar elevii și părinții, nu și profesorii (deși cred că pe ăștia îi luaseră deja de luni). Așa-i în vest, acolo dacă încerci, te toarnă și intri la închisoare. Dacă primești, te toarnă ăla care te-a mitui, ca gest civic, mai ales dacă ai fost cel care ai pretins. Ajungi la așa comportament doar după mulți condamnați și multe autobuze din astea cu investigați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *