Se caută barmanii români demni de World Class

Ieri am fost la lansarea oficială, în România, a programul de instruire DIAGEO Reserve World Class (cel mai mare program de instruire în domeniul mixologiei din industria) și la startul concursului de mixologie World Class (cea mai importantă competiție pentru barmani la nivel mondial). Au fost instruiți din 2009 și până azi 15.000 de barmani din 50 de țări, ceea ce nu-i lucru puțin.

Pe lângă faptul că am asistat la producția artistică câtorva cocktail-uri interesante (dintre care cel mai cel a fost Smoky Zacapa Manhattan-ul), am zis să încerc să mă recalific drept barman. Poza de mai jos mi-e martor că mi-am dat silința și am produs un cocktail cel puțin decent, pe bază de rom, cu vanilie, lime și portocală.

1459347_472775886164631_1058868601_n

Bine, n-aș fi reușit să îl fac atât de bun dacă nu mă ghida maestrul Aristotelis Papadopoulos. E barman de la 16 ani, are mai bine de 28 de ani de experiență în domeniul mixologiei și a câștigat competiția DIAGEO Reserve WORLD CLASS în 2009.

Dacă eu sunt un profan și un neinițiat, cu siguranță sunt barmani buni în România care vor să se perfecționeze și să se măsoare cu cei mai buni mixologi din lume. Chiar Tellis spunea cum programul WORLD CLASS poate să fie un catalizator pentru carieră prin recunoașterea globală și expunerea internațională.

Deci, barmanii din România se pot  înregistra pe website-ul www.TheReserveBar.ro. Pentru asta, trebuie să completeze un chestionar și să își arate skill-ul printr-un video cu making of al cocktail-urilor ce folosesc exclusiv băuturi din portofoliul DIAGEO Reserve. În urma unei serii de concursuri locale, cel mai bun barman va fi selectat să reprezinte România în finala globală a competiției pentru titlul de Barmanul Anului 2014 DIAGEO Reserve WORLD CLASS.

Cam așa a fost anul trecut:

p.s. Diageo este liderul mondial al producătorilor de băuturi premium, cu o colecție impresionantă de branduri de băuturi alcoolice, de la spirtoase până la bere și categorii de vin. Acestea includ wiskey-urile Johnnie Walker, Crown Royal, JεB, Buchanan’s, Windsor și Bushmills, vodcile Smirnoff, Cîroc și Ketel One, Captain Morgan, Baileys, Tanqueray și Guinness.

3 thoughts on “Se caută barmanii români demni de World Class”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *