Studentul inchiriaza, Tanarul cumpara de pe beta.imobiliare.ro

Mai nou pe online se fac modernizări și, în aceeași linie, se modernizează și site-ul imobiliare.ro, cu varianta beta.imobiliare.ro. Cu ocazia asta, ei au lansat un concurs pentru oricine vrea să facă o recenzie despre site-ul lor sau raportează un bug, câștigătorul primind o cameră foto Nikon D60(care are o pagină de promovare în sine).

Deschid articolul cu un mic bug observat pe Mozilla Firefox 3.5 pe Windows Vista Ultimate – de fiecare dată când deschid beta.imobiliare.ro și țin apăsat tasta CTRL site-ul face Zoom In atâta timp cât tasta rămâne apăsată. Dacă încerc să apăs CTRL+ – pentru Zoom Out, trebuie să mă mișc destul de repede încât să întrec efectul cauzat de ținerea tastei CTRL.
Ar trebui să investigheze problema.

Mergând mai departe, am intrat în măruntaiele site-ului și vreau să prezint două utilități majore – Student care închiriază și Tânăr care cumpără:

1. Studentul care își caută garsonieră/apartament în centrele universitare din țară

Pentru asta m-am pus în pielea unui student care caută un loc de dormit și trăit pe timpul facultății cu 1-2-3-4 alți prieteni cu care să împartă costurile și distracția. Omul caută un loc ieftin, într-o zonă ok, apropiată de mijloace de transport în comun, mobilat și cu aparatura inclusă, dacă se poate.

Traseul arată în felul următor:

Intru pe site, aleg închiriere, apartamente și orașul cu pricina unde îmi fac studiile. Aleg caută și mi se afișează în funcție de relevanță o serie de prime rezultate. Relevanța nu știu în funcție de ce este calculată, dar nu se potrivește cu criteriile mele de student. Aleg sortarea după preț, unde trebuie să apăs de 2 ori ca să mi se ordoneze crescător și să îmi apară primele rezultate cele mai ieftine apartamente/garsoniere.

În mod normal, cam știu ce buget am, iar în funcție de numărul de colegi de apartament(în cazul ăsta aleg 3 colegi) stabilesc bugetul aproximativ – 250 – 400 de Euro din bara laterală de rafinare a căutării. Scot din calcul și garsonierele pentru că nu avem loc 4 oameni, tot cu ajutorul unui filtru lateral.

Acum îmi apar în listă doar apartamentele care îndeplinesc criteriul de buget și de spațiu.

Am stabilit că alegem 3 camere, așa că mai aplic filtrul pentru numărul de camere.

Vrem un apartament de peste 70 de mp, deci aleg și criteriul de 60-90mp.

Prefer un bloc construit înainte de 1990 pentru că sunt de regulă mai ieftine și mai sigure la cutremure 🙂

Am ajuns la o listă de 43 de anunțuri din care putem alege și putem începe telefoanele – asta în doar 5 minute de căutare.

Sugestii:
– în momentul în care omul dă click pe ordonare după preț, ar trebui să poată alege descrescător sau crescător – scade timpul de filtrare
– ar fi util un filtru de căutare a apartamentelor/garsonierelor utilate și mobilate, pentru că momentan nu ai cum să îți dai seama de asta decât din poze, iar nu toate anunțurile au poze.
– ar mai fi util un filtru de căutare a apartamentelor cu mai multe camere în același timp(de exemplu 2 și 3 camere sau apartamentele mai mari de 3 camere)

2. Tânăr absolvent angajat, caut să cumpăr apartament pentru mine și nevastă

Omul caută un apartament de 1-2 camere, într-o zonă liniștită, la un preț decent. Își permite un credit și optează pentru un preț de 40-60.000 de euro.

Traseul arată așa:

Intru pe site, alegcumpărare, apartamente și orașul unde vreau să cumpăr. Aleg caută și mi se afișează în funcție de relevanță o serie de prime rezultate. Relevanța nu știu în funcție de ce este calculată, dar nu se potrivește nici cu criteriile mele de tânăr. Aleg sortarea după preț, unde trebuie să apăs de 2 ori ca să mi se ordoneze crescător și să îmi apară primele rezultate cele mai ieftine apartamente și garsoniere.

Scot din calcul în primul rând garsonierele prin filtrul lateral – apartamente și scap de câteva mii de anunțuri.

Apoi îmi filtrez bugetul de 40-60.000 de Euro, ajungând la aproximativ 6000 de anunțuri pe București. Merg mai departe și aleg apartamentele cu 2 camere, reducând încă 1500 de intrări. Tot nu am ajuns la o cifră satisfăcătoare încă.

Am stabilit cu nevasta că vrem un confort 1 și minim 60 de metri pătrați, deci aplic și aceste filtre, ajungând la 168 de variante. Vrem decomandat, deci mai aplicăm un filtru – rămân 154 de oferte și ne apropiem de ceea ce ne dorim.

Ultimul criteriu aplicat este cel de finalizate – ceea ce ne duce la 37 de variante posibile în limita bugetului. Pot pune mâna pe telefon și să încep vizitele.

Durata totală – 10 minute.

Sugestii:
– la fel ca mai sus- mobilat/nemobilat
– ar fi util să știm dacă scara are lift și în ce stare este liftul(pe o scară de la 1 la 5)
– apartamentul este lângă ghenă – aspect important – ar putea fi folosit ca filtru pentru cei pretențioși
– instalație de ghenă pentru colectarea gunoiului/ trebuie să duc gunoiul la colț – posibil filtru
– prezența unei școli/grădinițe în zonă și distanța aproximativă până la ea – mai puțin de 1km – filtru

Le urez baftă la vânzări celor de la imobiliare.ro și o salut pe calea asta și pe PR-ul lor, care mi-a zis că abia așteaptă să vadă recenzia mea 🙂

p.s. vă mai recomand recenzia de aici pentru beta.imobiliare.ro

7 thoughts on “Studentul inchiriaza, Tanarul cumpara de pe beta.imobiliare.ro”

  1. Pingback: Imobiliare şi fotografii | ARHI
  2. ” Deschid articolul cu un mic bug observat pe Mozilla Firefox 3.5 […] problema. ”

    Incearca si la tine. Nu e nici un bug. Chestia asta se intampla de la versiunea 3.0 a Firefox. Toate site-urile merg zoom in/out la:
    – CTRL si tastele plus(+) sau minus (-) sau
    – CTRL + scroll up/down

  3. @Bianca

    Site-ul face(ma rog, facea) Zoom In doar tinand CTRL, fara sa mai apas + sau – sau sa ma misc cu scroll. L-am testat de mai multe ori si apoi l-am trecut ca bug.

    Acum se pare că a fost rezolvat bug-ul.

  4. Se poate. 🙂 Nu am stat sa verific. Ma gandesc sa fac si eu un review weekendul asta… daca nu plec la munte dimineata devreme 🙂

  5. Mai bine la munte, review-ul se poate face si duminica seara 🙂 Oricum, weekend placut, eu inca stau pe la mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *