Pana mea / de ce nu am ajuns la Ciclopromenada

Trebuia să ajung aseară la Ciclopromenada 2, care a fost foarte tare, după câte am văzut din filmare și relatări de la fața locului – au fost 106 de bicicliști. N-am mai ajuns din cauza unei pene la roata spate provocată de mine în timp ce încercam să umflu roata spate.

Povestea a început de ieri dimineață, când m-am văzut cu Ionuț să îmi împrumute pompa de bicicletă. Roțile mi-erau ușor dezumflate. Am mers spre el, m-am pierdut de vreo 2 ori(GPS-ul e cam praf prin București, doar iGo arată cât de cât ok străzile mici), am făcut cam 3 km în plus față de cât trebuia să fac în mod normal. Aici mi-am dat deja seama că va fi o zi proastă.

Ne-am întâlnit până la urmă cu mici întârzieri și mi-am umflat roata din față foarte ușor, iar la cea din spate am avut surpriza să nu pot să desfac ventilul. Am lăsat baltă asta și am mers la birou.

Pe la 6, am plecat spre casă cu Ionuț, să rezolv problema cu ventilul spate blocat(cu scoci desigur). Am meșterit cu patentul până am reușit să desfac garnitura, roata s-a dezumflat, iar apoi n-am reușit să o mai umflu, pentru că am constat cu stupoare că ventilul era rupt în două și cârpit cu scoci și superglue.

mai sus – ventilul rupt

mai sus – cârpeala cu scoci

A trebuit să las bicicleta la Ionuț, de unde am recuperat-o diminineață. Noroc că a fost legată cu 3 lanțuri, din care unul a dispărut cu totul, unul a fost avariat, iar al 3-lea neatins, că altfel vineri ar fi fost ziua în care mi-ar fi fost furată a 2-a bicicletă de când sunt pe meleaguri bucureștene.

Da, se fură ca în codru aici, mai ales dacă stai pe o străduță nu tocmai bine luminată și nu tocmai la bulevard.

Ajungem la povestea de azi, când am mers cu bicicleta în service. Am avut noroc să găsesc unul destul de aproape de mine, pe lângă Depoul Dudești, cum vii dinspre Dristor, prima la stânga, după depou. Scrie mare repară-mă şi e desenată o bicicletă mare(pe care nu am avut inspiraţia să o pozez).

Domnul Gigi, cu încă 2 băieţi repară acolo biciclete în fiecare zi Luni-Vineri de la 10 la 18 şi Sâmbătă de la 10 la 14, însă dacă ajungi în timp util, pot sta şi mai mult ca să rezolve toate comenzile.

Am stat ceva să îmi repare camera spate, pentru că deşteptul care mi-a vâdut bicicleta pusese o piuliţă fixată cu superglue. N-am reuşit să o desfacem decât cu bomfaierul şi după vreo 1 oră de muncă. M-a costat în total 19 lei + 1 leu la ei + 5 lei un suc + 2 ore de stat în soare.

Faza cea mai tare a fost că am cunoscut un tip, care vinde un computer de bord pentru bicicletă. Revin cu detalii despre asta.

Una peste alta, acum pot să mă dau iarăşi cu bicicleta şi mă duc în Herăstrău diseară.

Salve!

6 thoughts on “Pana mea / de ce nu am ajuns la Ciclopromenada”

  1. Nasoala treaba cu pana. Nu vazusem twitt-ul de la tine si la Ciclopromenada tot intrebam de tine in stanga si-n dreapta sa-ti dau un far 😛 Poate data viitoare lucrurile o sa fie ok.

  2. Or sa fie sigur. Pana una alta, poate reusesc sa imi fac timp sa trec pe la un TweetMeet. Chiar, cand e urmatorul?

    Ca pana la Ciclopromenada 3 mai este.

  3. Pingback: Despre Ciclopromenada nocturnă 2 - de ce fac asta, ce plănuiesc, link-uri, foto şi video | Pe net!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *