Micul Picasso picteaza cuvintele in culori la TEDx

Continuă seria de articole despre TEDxBucharest, care va avea loc pe 16 Octombrie, în sala Centrului Naţional al Dansului, din Teatrul Naţional Bucureşti.

Dacă vrei să ajungi acolo, participă la concursul de idei extraordinare, propune-ne ideea ta şi poţi fi în sală pe 16 Octombrie. Accesează pagina special dedicată pentru asta, pe site-ul TEDxBucharest. Concursul durează până pe 5 Octombrie 2009.

De data asta vreau să o las pe Adina Şoneriu să vă povestească despre Alexandra Nechita. Alexandra va vorbi la TEDxBucharest şi vă va uimi cu talentele ei artisitice. Enjoy!Aceasta este povestea Alexandrei Nechita, nu povestea “micutei Picasso”. Considerata un geniu – la cei cativa ani pe care ii avea – picta asemeni lui Picasso. Acesta este insa doar inceputul povestii Alexandrei Nechita. Intre timp Alexandra a urmat cursurile UCLA, celebra universitate la care aspira multe minti luminate, picteaza si sculpteaza in continuare, isi rafineaza constant stilul si surprinde placut de foarte multe ori.
Cu trecerea timpului operele Alexandrei au evoluat in complexitate, continut si forma. O sculptura in bronz a unei femei incojurata de porumbei, bazata pe unul din tablourile ei anterioare este doar un exemplu. Creaza opere multimedia in care vizitatorul poate patrunde, structuri complexe care fascineaza pur si simplu privitorul. Sculpturi in sticla expuse in Italia, seria Transformarile expusa in Beverly Hills care redau evolutia Alexandrei spre maturitate, sunt doar cateva exemple dintre ultimele opere ale Nechitei.

Mai mult, Alexandra este ambasadoare a Natiunilor Unite pentru arte, sculpturile si picturile ei cubiste abordand teme precum: pace, libertate si viata.

De aceea, acum mai mult decat oricand, atunci cand esti in fata operei ei poti sa spui cu certitudine ca este o opera Nechita. Pe 16 Octombrie la TEDxBucharest te invitam sa o descoperi de aceasta data pe Alexandra Nechita, artist cubist cu opere recunoscute la nivel international.

Puteţi citi mai multe despre Alexandra Nechita şi pe site-ul ei, nechita.info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *