Top 3 la Grand Spoof – Happyfish 2/3

Grand Spoof este singurul concurs romanesc de parodiat reclame, fie ele românești sau internaționale. Acest exercițiu de creativitate care se adresează pasionaților de publicitate a ajuns la cea de-a treia ediție și este organizat, ca în fiecare an, cu ocazia festivalului de publicitate neconvențională ADfel (31 august – 6 septembrie 2009). Deci tocmai a trecut. Aşa că avem şi câştigătorii acestei ediţii.

Înainte să vedem câştigătorii, să vedem cine i-a judecat şi ordonat:
Juriu: Alina Gavrila, Managing Partner & Creative Director – Gavrila&Asociatii, Bogdan Naumovici, Managing Director – 23, Liviu David, Creative Director – Next Advertising, Alexandru Dumitrescu, Creative Director – McCann Erickson, Andrei Tripsa, Director de Creatie – Propaganda si Costin Radu, Managing Partner – IQads si SMARK.

Ce e un spoof :

Un spoof este reclama parodica care face referire la o alta reclama, folosindu-se de notorietatea ei pentru a servi unei alte marci, adesea inventate, sau pentru a realiza o simpla parodie, neasociata niciunui alt brand. Cu toate acestea, spoof-ul nu este o reclama comparativa, ilegala in Romania, sau plagiat, ci foloseste elementele dintr-o reclama cunoscuta pentru a le reinterpreta si pentru a crea un nou sens

Ediţia de anul ăsta a fost dominată clar de Happyfish, ei reuşind să aibă 5 3 intrări în Top 10, din care un loc 1 şi un loc 3.

Locul 1:


Locul 1: Pornoliga (HappyFish.ro)
Vezi mai multe video din Reclame

Sincer, mi nu mi s-a părut cine ştie ce. 🙂 Sexul vinde şi aici, se pare.

Locul 2:


Locul 2: H20 (Alexandru Cotet)
Vezi mai multe video din Reclame

Interesantă, multe informaţii, dar nu chiar aşa de amuzantă ca locul 3.

Locu 3:


Locul 3: Gogoneaua (HappyFish.ro)
Vezi mai multe video din Reclame

În ce ai investi 4 miliarde de euro? În dolari sau în mine? În mine, desigur :))

Restul câştigătorilor îi găsiţi pe Trilulilu – Pagina GrandSpoof 2009.

Enjoy!

6 thoughts on “Top 3 la Grand Spoof – Happyfish 2/3”

  1. Felicitari domnu Craioveanu, felicitari pentru prestatia din materialul video prezentat in cadrul pseudo festivalului “grand spoof” organizat de colegii tai de trust (iq0ds)….in ciuda acelui regulament redactat execrabil de colegii tai incompetenti, in care era specificat clar “cu exceptia angajatilor Grupului de presa Realitatea – Catavencu” Sper sa te bucuri de glorie si de acea minunata bicicleta …pe care ti-ai castigato cu sudoare fruntii…..inca o data felicitari, tie si marelui zeu al pulicitatii domnul bogdan naumovici, care facand parte din juriu….a avut extraordinarul curaj de a se lua la “tranta” cu debutantii din acest domeniu…..In cele din urma, asta pretindea a fi acest festival….un eveniment unde tinerii pasionati de publicitate aveau marea oportunitate de a arata “ceva”. Dar se pare ca dumneata nu simulezi doar sexul… ca in magnificul material video dar si verticalitatea personalitatii lui “VLAD CRAIOVEANU”.
    Iti scriu aceste randuri pline de indignare si dezgust, dar am o falsa speranta ca-mi vei raspunde la acest mesaj….cu o explicatie….oricare ar fi ea. Nu as vrea ca unul dintre putinii pe care ii credeam cu ceva coloana vertebrala…sa se dovedeasca a fi si el o TÂRÂTURĂ……
    ps: nu cred ca meriti sa verific textul de eventuale greseli ….am insa dubii referitoare la aptitudinile tale de a intelege continutul acestui mesaj.

    Multa bafta

  2. 4 miliarde de euro? I-aş investi în mama lui bogdan….Desigur…în MĂTA bogdane…. în MĂTA i-as investi.

  3. bai ilas leonard, sa inteleg ca ai o problema cu toata lumea. da-mi un motiv pentru care sa nu iti sterg comentariile si sa te marchez ca spammer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *