Animest – deschidere cu skepsis

Animest
sursa foto

Vineri seara am fost la Anim’est, chiar la deschiderea festivalului, la Cinema Patria. Am ajuns destul de târziu, era multă lumea, deci am ajuns să stăm în ultimul rând. Eh, tot am văzut ok şi de acolo.

Festivalul a început cu un filmuleţ foarte tare realizat din punct de vedere grafic, dar extrem de creepy, pentru că spotlightul ediţiei de anul ăsta este noaptea de animaţii creepy, de vineri noapte, pe 9.

În fine, după ce a trecut filmul creepy despre timp şi deformarea lui, au intrat organizatorii pe scenă, care au făcut introducerea festivalului european de animaţii. Trec peste partea asta şi vă povestesc despre cea mai tare păţanie la cinema pe care am trăit-o până acum.

Filmul animat care era programat pentru vinerea de deschidere a fost “Max and Mary”. Povestea filmului e una care merită să o vedeţi voi de unii singuri. Vedeţi trailerul de mai jos :

E vorba despre doi oameni din două colţuri opuse ale lumii, Max şi Mary. Ei se împrietenesc prin corespondenţă pentru că amândoi sunt diferiţi.

Mă opresc aici cu povestea, pentru că o să fiu spoiler dacă vă spun mai multe. De fapt vroiam să vă povestesc despre un mic FAIL. 🙂

A început filmul, totul părea extrem de normal. Poate am sesizat că intrase un pic prea brusc în acţiune, dar nemaivăzând alte animaţii, am presupus că totul e ok. Eh nu a fost aşa.

După vreo 15 minute, s-a oprit. Ne-am gândit că o fi o variantă scurtată. Nu a fost aşa. A venit unul dintre organizatori pe scenă şi ne-a anunţat că au greşit rolele de film şi ne-au pus rola 2 3  în loc de rola 1 la proiecţie. Noroc cu fata de la subtitrări, care şi-a dat seama de eroare. Mă rog, după încă 10 minute au dat drumul din nou şi a fost supertare! :d

Am râs bine de ei. Cam asta înseamnă să nu verifici logistică înainte de e eveniment. Cică le livraseră din Australia filmul cu rolele puse greşit în ele :)) şi ei nu verificaseră înainte să îi dea drumul. A fost fun oricum.

Duminică merg la Simpsons, să văd dacă greşesc şi acolo!

later edit:

Max și Mary rulează și luni, de la 20:30 – la Cinema Patria, dacă vreți să îl vedeți.

The Simpsons l-am ratat și nu mai rulează altă dată…păcat 🙁

3 thoughts on “Animest – deschidere cu skepsis”

  1. mah da filmul ti-a placut sau nu?
    mai ales ca ai picat la un super film desi erai tot afon intr-ale animatiei.
    usor cu kritika, mai greu cu apreciatul eforturilor zik
    daca reusesti sa iti formezi 1-2-3 gusturi in domeniu, tot se cheama ca nu te-ai trezit degeaba in ziua aia. parerea mea

  2. Dacă citeai cu atenție articolul, te prindeai că am apreciat foarte mult animația 🙂

    Chiar mă voi mai duce și la alte proiecții.

    Să înțeleg că ești un guru în domeniu și ți-am orbit atât de tare orgoliul când am zis că au încurcat oamenii pelicula încât te-ai oprit din citit și ai decis să îmi dai o lecție?

    În fine, să știi că mi s-a părut simpatic că au recunoscut greșeala, și-au cerut scuze și au reparat-o.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *