Depresia, Facebook si asiguratorii

Picture-72Știți cum ne punem noi pe Facebook pozele?

Vreau să arăt că am fost într-o vacanță mișto, că m-am distrat un pic, vreau să mă laud grupului de prieteni că m-am simțit bine. Totul bun și frumos aici, normal. Asta dacă nu ai o problemă medicală legată de depresie și asigurarea ta medicală îți plătește lunar o sumă, ca tu să stai în concediu medical pe bază de depresie.

Problema numărul 1 este că în Canada îți permiți să îți iei 1 an de concediu medical, plătit de asigurator, pentru că ești un pic mai EMO ca toți ceilalți colegi deprimați din departamenul X al corporației mâncătoare de suflete. Mai ales acum în an de criză, mi se pare fascinantă știrea asta(la care ajung imediat).

Problema numărul 2 este că tipa noastră, depresiva de 29 de ani, s-a cam distrat în ultima vreme. Nu numai că s-a distrat, dar a și ținut să arate asta public, pe Facebook, punând poze cu ea în plină fericire, la mare, în vacanța plătită din banii de la asigurare. Eh, se pare că asiguratorul ei a verificat contul de Facebook și a decis că tipa nu mai pare atât de depresivă. Din cauza asta i-au tăiat fondurile, pe motiv că i-a trecut boala.

Nathalie Blanchard had been on sick leave for a year from her job at IBM in Bromont, Quebec, after being diagnosed with severe depression. The 29-year old was receiving sick pay from insurer Manulife.

Și mai ziceam că la noi e ciudat…Până la urmă cred că Manulife nu avea niciun drept să:

  1. verifice contul de Facebook al clientei lor(decât dacă nu le-a dat ea add cumva)
  2. să întrerupă finanțarea ei fără un diagnostic de la un specialist

Deci nu avea niciun drept să oprească finanțarea. Punct.

Fascinantă social media asta 🙂

4 thoughts on “Depresia, Facebook si asiguratorii”

  1. pai femeia se recupera, era un semn ca ii merge bine datorita concediului, nu? sau ma rog, cati depresivi nu reusesc totusi sa zambeasca chiar daca nu sunt vindecati. o poveste aberanta.

  2. da, asta e cuvantul. aberanta. mai ales ca agentia de asigurari nu are expertiza sa determine cat de depresiv esti sau nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *